• Vaccinul rusesc a fost ales de nouă țări din America Latină.
  • Rușii spun că sunt gata să livreze 50 de milioane de doze
  • Sputnik V a fost analizat de Agenția Europeanp a Medicamentelor.

Sputnik V, vaccinul rusesc anti-COVID-19, a luat amploare în America Latină, pe măsură ce tot mai multe țări au încheiat acorduri cu acest producător. În prezent, nouă țări din America Latină au aprobat vaccinul Sputnik V, acestea fiind Argentina, Bolivia, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexic, Nicaragua, Paraguay și Venezuela, potrivit CNN.

Distribuția vaccinului rusesc a început și în Argentina, Bolivia, Mexic, Nicaragua, Paraguay și Venezuela. De asemenea, vaccinul rusesc a fost aprobat în 39 de țări din întreaga lume, potrivit Fondului rus de investiții directe (RDIF), care se ocupă de comercializarea vaccinului.

Sputnik V are un preț mai mic față de cel al altor companii producătoare și mai are avantajul că poate fi stocat la temperaturi mai ridicate decât vaccinul Pfizer, ceea ce l-a făcut mai atrăgător pentru țările din America Latină. Totodată, este nevoie de două doze administrate la distanță de 21 de zile pentru a fi eficient.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Rusia vrea să producă vaccinul în Brazilia și Argentina

Argentina a devenit prima țară din America Latină care a distribuit vaccinul Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie, cu achiziționarea a până la 25 de milioane de doze. Țara a distribuit deja peste 600.000 de doze.

De atunci, Venezuela și Mexic au primit ambele transporturi de 100.000, respectiv 200.000, la începutul lunii februarie. Nicaragua a început distribuirea vaccinului pe 2 martie după ce a primit o donație pentru o cantitate nedivulgată de doze.

Îm momentul de față, Rusia nu mai face față cererii mari de vaccinuri. Bolivia a primit 20.000 de doze de Sputnik V în ianuarie, deși țara și-a propus să vaccineze 2,6 milioane de persoane. Paraguay a anunțat cumpărarea unui milion de doze, dar până acum a primit doar 4.000.

Mai mult, Rusia a anunțat că ar putea produce vaccinul inclusiv în Brazilia și Argentina.

Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea vaccinului Sputnik V

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V. Între timp, rușii se declară pregătiți să livreze 50 de milioane de doze.

EMA anunță că a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V, iar evaluarea ar trebui să se desfășoare destul de repede.

„Deși EMA nu poate să prevadă calendarul general, ar trebui ca evaluarea să ceară mai puțin timp decât de obicei”, arată EMA.