• Sectorul turistic din Grecia se redeschide, oficial, în acest weekend
  • Localnicii din insula Naxos se pregătesc să întâmpine primii turiști
  • În industria ospitalieră din Grecia lucrează aproximativ 330.000 de persoane
  • În 2020, numărul de vizitatori în Grecia a scăzut cu peste trei sferturi față de 2019
  • Unul din zece greci a fost imunizat, până în prezent

Din acest weekend, Grecia te așteaptă cu brațele deschise. Pregătirile sunt în toi și în sudul țării, acolo unde localnicii insulei Naxos pun la punct ultimele detalii.

Anul trecut, numărul de turiști din Grecia a scăzut cu peste trei sferturi față de 2019. Însă elenii sunt optimiști că sectorul turistic își va reveni.

„Oamenii sunt optimiști și într-adevăr, așa cum am spus, au existat multe rezervări în ultimele două săptămâni. Aș îndrăzni să spun că acest lucru arată o revenire semnificativă a sezonului turistic chiar și în a doua jumătate a anului”, a declarat Dimitris Lianos, primarul din Naxos.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Un rol decisiv îl are campania de imunizare din Grecia. Vaccinările au atins niveluri zilnice record în ultimele zile, iar Guvernul de la Atena a promis să termine vaccinarea întregii populații insulare în următoarele șase săptămâni.

„Cred că, odată ce oamenii se vaccinează, lucrurile se vor îmbunătăți și cu siguranță vor veni mai mulți oameni. Una e ca cineva să fie vaccinat și altceva nu fie. Vom respecta cu toții măsurile de protecție, vom purta măștile, vom folosi antiseptice și vom vedea. Timpul ne va arăta”, spune un antreprenor.