• O publicație chineză pune la zid Statele Unite ale Americii și clasa politică
  • Aceștia acuză politicienii că sunt mult mai preocupați de lupta pentru putere decât de criza de COVID-19

Un tabloid chinez a numit Statele Unite „cel mai eșuat stat din 2020”, transmite Newsweek. The Global Times este o publicație în limba engleză aparținând Partidului Comunist chinez, care a analizat situația politică a țării și răspunsul deficitar la pandemia de COVID-19.

Articolul intitulat „În timp ce China se luptă cu virusul, Statele Unite se pierde în lupta pentru putere” face referire la eforturile dincolo de limita Constituției a președintelui Donald Trump de a rămâne în funcție.

Scopul politicii din Statele Unite la acest moment este departe de nevoile urgente ale poporului. Daca politica Statelor Unite ar servi poporului, cele două partide ar fi pus deoparte disputele și ar fi creat cele mai bune condiții pentru combaterea pandemiei. Însă ceea ce iese în evidență este lupta pentru putere”, explică editorialul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Politicienii americani mai sunt criticați pentru faptul că se preocupă mai mult de alegeri decât de criza de COVID-19.

Nu este prima dată când un tabloid străin se ia de situația actuală a Statelor Unite. Un ziar din Kenya a răspuns cu un titlu acid la o declarație a președintelui Bush, în contextul revoltelor de la Capitoliu. „Cine e acum republică bananieră?” scria în publicația africană.