• Steve Bannon a fost condamnat pentru sfidarea Congresului și se va prezenta luni la o închisoare federală din Connecticut.
  • Bannon a declarat că intenționează să difuzeze o ultimă ediție a emisiunii sale TV și a podcastului său de dreapta din afara porților închisorii înainte de a se preda autorităților.
  • El a spus că în ziua alegerilor, 5 noiembrie, „armata MAGA” va fi gata să se desfășoare în întreaga țară, la secțiile de votare și la numărătoarea voturilor, pentru a asigura victoria lui Trump.

Fostul consilier principal al lui Donald Trump, Steve Bannon, a declarat că nu se teme să meargă la închisoare sau să urmărească campania din 2024 a fostului Președinte din spatele gratiilor, conform BBC.

După ce a fost condamnat pentru sfidarea Congresului, cel care a fost văzut ca puterea din culisele Casei Albe la începutul mandatului prezidențial al lui Trump, se va prezenta luni la o închisoare federală din Connecticut.

El face încă apel împotriva condamnării sale pentru că a refuzat să se prezinte în fața comisiei de legislatori care investighează atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii lui Trump. Bannon a susținut că toate conversațiile pe care le-a avut cu Președintele în acea zi ar trebui să fie protejate de privilegiul executiv.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
CONDAMNAREA LUI TRUMP SE AMÂNĂ
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
CÂT DE SAFE E MAREA NEAGRĂ?
134K ELEVI DAU BACUL LA MATEMATICĂ
APPLE ADUCE A.I. PE VISION PRO

Dar săptămâna trecută Curtea Supremă a decis că nu își poate amâna sentința până după audierea apelului, iar acum Bannon va trebui să facă față sentinței sale de patru luni.

„Mi-am servit țara acum în ultimii aproximativ 10 ani concentrându-mă pe acest lucru”, a declarat el într-un interviu, referindu-se la politică și la mișcarea Make America Great Again (MAGA). „Dacă trebuie să o fac într-o închisoare, o fac într-o închisoare – nu face nicio diferență”.

El a spus că nu este îngrijorat că va rata o parte crucială a campaniei lui Trump, deoarece există o „armată MAGA” pregătită să se asigure că fostul Președinte îl învinge pe Joe Biden și se întoarce la Casa Albă.

Deși efortul său de a-și amâna sentința a eșuat, Bannon a declarat pentru BBC că intenționează să difuzeze o ultimă ediție a emisiunii sale TV și a podcastului său de dreapta din afara porților închisorii înainte de a se preda autorităților.

Bannon, fost bancher la Goldman Sachs, devenit o figură mediatică a dreptei alternative, a fost considerat de democrați drept creierul din spatele ascensiunii politice extraordinare a lui Trump, dar și al unora dintre cele mai divizatoare politici ale acestuia.

El a devenit cunoscut la nivel național în calitate de director executiv al campaniei prezidențiale de succes a lui Donald Trump din 2016 și apoi a devenit una dintre cele mai puternice figuri din Washington în calitate de strateg-șef al Casei Albe la începutul administrației Trump.

Cu toate acestea, la șapte luni după ce a fost numit la Casa Albă, a fost concediat și a petrecut ceva timp în derivă din cercul restrâns al lui Trump.

Bannon continuă să facă afirmația falsă că alegerile din 2020 i-au fost furate lui Trump – în realitate, instanțele au respins zeci de procese care contestau rezultatele și nu au apărut dovezi ale unei fraude generalizate.

În ziua alegerilor, 5 noiembrie, Bannon a declarat că „armata MAGA” va fi gata să se desfășoare în întreaga țară, la secțiile de votare și la numărătoarea voturilor, pentru a asigura victoria fostului Președinte. Acești susținători – inclusiv observatori ai secțiilor de votare și avocați – vor contesta buletinele de vot care, în opinia lor, nu ar trebui acordate lui Joe Biden, a spus el.

Citește și