ȘTII, din Constituția României, că Biserica, cultele religioase, sunt autonome față de statul român. Cu toate acestea, peste cei 50.000 de angajați ai bisericii, cultelor din România, sunt plătiți din buget cu un miliard de lei pe an, iar înalții prelați au statut de demnitar, în conflict cu prevederile Constituției. ȘTII, de asemenea, că veniturile bisericilor, cultelor, nu sunt fiscalizate, discriminatoriu față de fiecare generator de venituri din România, care plătește taxe.

Ești de acord ca finanțarea cultelor să se facă doar prin donații și contribuții aferente veniturilor celor care se declară practicanți și nu din bugetul de stat, finanțat de toți contributorii, inclusiv cei nepracticanți religioși, asigurându-se astfel bisericilor, cultelor o autonomie reală față de statul român și față de partide, care folosesc Biserica și cultele din Romania în interes electoral?

Răspunsul tău va fi dezbătut ASTĂZI, 15 mai, ora 22:00, de Adrian Sârbu, Hofi și Nemo, la ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Votează pe site-urile alephnews.ro, zf.ro, mediafax.ro la finalul fiecărui articol. Poți vota și pe toate paginile de social media – Instagram @alephnews, @stiupecelumetraiesc și @stiuoficial la story, YouTube Aleph News, TikTok, X, LinkedIn și Telegram @alephnews.Show less

Citește și