• Scopul NATO este de a preveni războiul cu Rusia, a declarat Jens Stoltenberg la Budapesta.
  • NATO este angajată pe lângă sprijin pe termen lung pentru Ucraina, dar acceptă că Ungaria nu dorește să participe.
  • Președintele Klaus Iohannis a infirmat informațiile din zilele trecut potrivit cărora Ungaria va fi exclusă din formatul B9.

Secretarul general NATO Jens Stoltenberg a clarificat la Budapesta modalitățile de cooperare cu guvernul ungar în chestiunea Ucrainei. Orban a declarat că deși nu este de acord cu politica NATO în privința sprijinului pentru Ucraina, nu va obstrucționa deciziile majorității.

Orban a acuzat de mai multe ori NATO că vrea război cu Rusia. A răspuns Stoltenberg acestor afirmații?

Orban a afirmat de mai multe ori că livrările NATO spre Ucraina aduc mai aproape regiunea și implicit NATO de un conflict cu Rusia. La conferința de presă susținută de cei doi, Stoltenberg a spus că țelul NATO este de a împiedica un război cu Rusia, nu se a se implica în unul.

Cei doi au discutat și despre cum NATO este de acord cu poziția Ungariei de a nu se implica în livările spre Ucraina, iar Orban a declarat că nu le va obstrucționa în vreun fel.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

S-a vehiculat zilele trecute că NATO ar exclude Ungaria din formatul B9

Nu s-a discutat despre acest lucru pentru că, în urmă cu câteva ore, Iohannis a spus că aceste informații sunt nefondate și nimeni nu a pus în discuție excluderea Ungariei din formatul B9.

Citește și