• Cafeaua scade cu circa 10% riscul de infectare cu SARS-CoV-2.
  • Cafeaua conține antioxidanți și are proprietăți antiinflamatorii.
  • Nutriția joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar.

Cafeaua este o prelungire a sinelui pentru mulţi oameni care nu îşi pot imagina dimineaţa fără o cafea sau mai multe. Cercetătorii vin cu veşti bune pentru iubitorii de cafea: una sau mai multe ceşti pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID-19.

Nutriţia joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar, iar acesta este „actorul” principal în apărarea organismului de COVID, conform ahmedabadnews.ro.

Consumul unei ceşti sau două de cafea pe zi poate scădea riscul de infectare cu noul coronavirus. Cafeaua conţine antioxidanţi şi are proprietăţi anti-inflamatorii. Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina şi citocine multifuncţionale (cu rol în întreţinerea, repararea şi întărirea celulelor).

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Şi legumele sunt importante în creşterea imunităţii anti-COVID. Legumele crude sau gătite (exclus cartofii) scad riscul de infectare cu SARS-CoV-2. La polul opus, consumul de carne procesată (chiar şi câteva zeci de grame per porţie) este asociat cu un risc mai mare de contractare a virusului.

Autorii studiului arată, totodată, că există o legătură directă între consumul de cafea şi un risc mai scăzut de pneumonie la persoanele în vârstă.

Cercetarea a fost realizată pe 40.000 de adulţi din Marea Britanie.