SUA acuză trei iranieni de „hacking și divulgare de informații” a campaniei lui Trump

Autoritățile americane au acuzat trei iranieni că au hackuit campania prezidențială a lui Donald Trump în acest an, conform BBC.

Săptămâna trecută, oficialii americani au declarat că hackerii iranieni au încercat să distribuie materiale furate din campania lui Trump unor persoane legate de eforturile de realegere ale lui Joe Biden.

Cine sunt cei trei acuzați

Cei trei sunt acuzați de 18 capete de acuzare care includ fraudă electronică, furt de identitate și sprijin material pentru o organizație teroristă străină desemnată, precum și acuzații legate de hacking.

Procurorii susțin că Masoud Jalili, Seyyed Ali Aghamiri și Yasar Balaghi sunt membri ai Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran care s-au implicat într-o operațiune de „hacking și leaking” într-o „încercare deliberată” de a submina o campanie prezidențială anonimă.

Ce s-a întâmplat

Hackeri iranieni au distribuit informații despre campania electorală a lui Donald Trump unor persoane legate de campania lui Biden, potrivit FBI și agențiilor de informații americane.

Oficialii americani cred acum că informațiile preluate de la campania Trump au fost trimise prin e-mailuri nesolicitate unor persoane legate de campanie la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie – înainte ca Biden să se retragă din cursa pentru președinție, scrie BBC.

În prezent, nu există nicio dovadă că hackerii au primit vreun răspuns de la vreun destinatar.

Exit mobile version