• Tang e acuzat că a acționat ca agent străin neînregistrat și că făcea declarații false pentru FBI.
  • Tang este acuzat că ar fi spionat activiști pentru democrație și disidenți chinezi stabiliți în SUA.
  • Anchetatorii susțin că Tang a comunicat cu un ofițer de informații chinez, colectând informații sensibile despre evenimente pro-democrație și disidenți.

Procurorii federali din New York l-au acuzat pe Yuanjun Tang, un disident chinez în vârstă de 67 de ani care trăiește în SUA, că a acționat în calitate de agent al agenției chineze de informații, Ministerul Securității de Stat (MSS).

Tang e acuzat că a acționat ca agent străin neînregistrat și că făcea declarații false pentru FBI, scrie BBC.

Tang, care a participat la protestele din Piața Tiananmen în 1989 și a cerut ulterior azil în SUA, este acuzat că a spionat grupuri de activiști pro-democrație și a furnizat informații guvernului chinez.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Procurorii susțin că acesta a început să colaboreze cu MSS în 2018, motivat de dorința de a se revedea cu familia din China.

Anchetatorii susțin că Tang a comunicat cu un ofițer de informații chinez, colectând informații sensibile despre evenimente pro-democrație și disidenți. El ar fi călătorit în China de mai multe ori pentru întâlniri și ar fi participat la monitorizarea unui grup de chat folosit de disidenți.

Citește și