• „Rusia lucrează activ pentru a submina alegerile din Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.
  • Kirby a acuzat anterior Rusia că încearcă să destabilizeze Moldova.
  • Sandu și alți oficiali de rang înalt au acuzat Rusia că încearcă să influențeze alegerile, precum și referendumul UE.

Moldova organizează duminică un scrutin prezidențial, precum și un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, un moment decisiv pentru această țară ex-sovietică cu 2,6 milioane de locuitori, anunță RFI.

Rusia lucrează activ pentru a submina alegerile din Moldova și integrarea sa europeană”, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

„În ultimele câteva luni, Moscova a dedicat milioane de dolari pentru a influența alegerile prezidențiale din Moldova. Evaluăm că acești bani au fost direcționați către finanțarea partidelor sale preferate și răspândirea dezinformării pe rețelele sociale în favoarea campaniilor acestora”, a spus el.

Recomandări

SUA AVERTIZEAZĂ MOLDOVA
ALBANIA VREA ÎN UE
INFLUENCER PÂNĂ LA MOARTE
DISPARIȚII DUPĂ HELENE
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
A FOST LANSAT ANDROID 15

Kirby a acuzat anterior Rusia că încearcă să destabilizeze Moldova, afirmând anul trecut că scopul său final este să aducă un guvern pro-Moscova.

Președinta în exercițiu pro-europeană Maia Sandu este favorita clară în fața altor 10 candidați la votul prezidențial de duminică.

Sandu și alți oficiali de rang înalt au acuzat Rusia că încearcă să influențeze alegerile, precum și referendumul UE.

Citește și