• Pentagonul a anunţat în acest weekend că va trimite un grup de lovire format din mai multe nave conduse de un portavion, precum şi sisteme de apărare aeriană pentru a apăra trupele militare americane.
  • Forţe militare americane suplimentare din SUA au fost, de asemenea, plasate într-o stare mai bună de pregătire pentru o posibilă desfăşurare viitoare în Orientul Mijlociu într-un termen scurt.
  • „Aceasta va spori şi mai mult postura forţelor noastre şi ne va consolida capacităţile şi capacitatea de a răspunde la o serie de situaţii neprevăzute.”

Pentagonul a anunţat în acest weekend că va trimite un grup de lovire format din mai multe nave conduse de un portavion, precum şi sisteme de apărare aeriană pentru a apăra trupele militare americane, ca răspuns la un număr tot mai mare de atacuri asupra instalaţiilor americane, probabil de către grupuri susţinute de Iran, pe măsură ce tensiunile cresc pe fondul conflictului Israel-Hamas, conform Monitorului Apărării și Securității.

Forţe militare americane suplimentare din SUA au fost, de asemenea, plasate într-o stare mai bună de pregătire pentru o posibilă desfăşurare viitoare în Orientul Mijlociu într-un termen scurt.

„Aceasta va spori şi mai mult postura forţelor noastre şi ne va consolida capacităţile şi capacitatea de a răspunde la o serie de situaţii neprevăzute.  De asemenea, am activat desfăşurarea unei baterii THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), precum şi a unor batalioane Patriot suplimentare în locaţii din întreaga regiune pentru a spori protecţia forţelor americane.”, se anunță în declarația SUA.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

„ În urmă cu trei zile, distrugătorul american USS Carney a distrus mai multe rachete şi drone lansate de rebelii Houthi din Yemen, în timp ce bazele americane din Siria şi Irak au fost şi ele atacate cu drone şi rachete.”, s-a mai menționat în declarație.

Citește și: