• Aproape 3.000 de persoane au fost ucise atunci când teroriști islamiști au deturnat patru avioane comerciale pe 11 septembrie 2001.
  • Două avioane s-au prăbușit în fiecare dintre Turnurile Gemene ale World Trade Center din Lower Manhattan.
  • Președintele Joe Biden participă împreună cu Harris la ceremoniile din New York, Pennsylvania și Pentagon.

11 septembrie – data la care atacuri cu avioane deturnate au ucis aproape 3.000 de oameni în 2001 – cade în plin sezon al alegerilor prezidențiale la fiecare patru ani, iar de data aceasta vine într-un moment deosebit de important, scrie AP News.

Senatorii de atunci și rivalii din campania prezidențială John McCain și Barack Obama au făcut un efort vizibil de a lăsa politica deoparte cu ocazia aniversării din 2008. Aceștia au vizitat împreună zona zero pentru a-și prezenta condoleanțele și pentru a depune flori într-un bazin reflectorizant la ceea ce era pe atunci încă o groapă.

„Te afli în preajma oamenilor care simt durerea, sunt mândri sau triști – despre ce este vorba în acea zi și ce au însemnat acești oameni dragi pentru tine. Nu este nimic politic”, a declarat Melissa Tarasiewicz, care și-a pierdut tatăl, Allan Tarasiewicz, pompier în New York.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT

Aproape 3.000 de persoane au fost ucise atunci când teroriști islamiști au deturnat patru avioane comerciale pe 11 septembrie 2001. Două avioane s-au prăbușit în fiecare dintre Turnurile Gemene ale World Trade Center din Lower Manhattan. Un alt avion s-a prăbușit în Pentagon, iar al patrulea s-a prăbușit pe un câmp din Pennsylvania rurală după ce pasagerii au încercat să împiedice deturnarea.

Președintele Joe Biden, aflat la ultimul 11 septembrie din mandatul său și, probabil, din cariera sa politică de o jumătate de secol, participă împreună cu Harris la ceremoniile din New York, Pennsylvania și Pentagon, cele trei locuri unde s-au prăbușit avioane comerciale după ce agenții Al-Qaida le-au preluat pe 11 septembrie 2001.

Citește și