• Un acord de încetare a focului în Gaza ar putea fi semnat la finalul săptămânii viitoare.
  • Oficial american avertizează Iranul cu consecințe „cataclismice” dacă atacă Israelul.
  • Înalți oficiali din guvernele celor trei țări se vor reuni din nou la Cairo înainte la sfârșitul săptămânii viitoare ca să încheie acordul în condițiile prezentate vineri.

Președintele american Joe Biden a declarat vineri noapte că este optimist cu privire la perspectivele unui acord de încetare a focului în Gaza și de eliberare a ostaticilor. „Mai sunt câteva probleme. Cred că avem o șansă”, a spus reporterilor, fără a da detalii.

Guvernele Statelor Unite, Egiptului și Qatarului au emis o declarație comună cu privire la șansele unui acord de încetare a focului în Gaza, după mai bine de 48 de ore de negocieri la Doha, precizând că s-au făcut progrese și acum este stabilită calea pentru dezescaladarea în regiune. Între timp, Israelul a ucis nouă persoane într-un bombardament în sudul Libanului, asupra unui depozit de muniție.

„Această propunere se bazează pe zonele de acord din ultima săptămână și compensează lacunele rămase într-un mod care permite implementarea rapidă a acordului”, spun autorii declarației.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BACK TO OFFICE
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
NEW LOOK, NEW YOU
LASĂ MAȘINA ACASĂ!

Echipele de lucru vor continua munca tehnică în zilele următoare cu privire la detaliile implementării, inclusiv aranjamentele de implementare a prevederilor umanitare extinse ale acordului, precum și detalii legate de ostatici și deținuți, scrie The Jerusalem Post.

Înalți oficiali din guvernele celor trei țări se vor reuni din nou la Cairo înainte la sfârșitul săptămânii viitoare ca să încheie acordul în condițiile prezentate vineri.

„Nu mai există timp de pierdut și nici scuze din partea vreunei părți pentru întârzieri suplimentare. Este timpul să eliberăm ostaticii și deținuții, să începem oprirea focului și să punem în aplicare acest acord”, spun autorii declarației care-i citează pe liderii celor trei țări.

Citește și