SUA încă se mai răzbună pentru atentatul terorist din 11 septembrie 2001

  • Răzbunarea SUA pentru atentatele de la 11 septembrie a venit rapid
  • La nici o lună de la atacuri, SUA atacau Afganistan, unde se ascundea Osama bin Laden
  • Războiul din Afganistan este cel mai lung din istoria SUA. Nu este încă încheiat
  • În 2003, o coaliție internațională condusă de SUA atacă Irakul
  • Saddam Hussein a fost acuzat că susține grupări teroriste mondiale
  • La 1 mai 2003, președintele George Bush anunța victoria în Irak
  • Răzbunarea pentru 9/11 vine la 2 mai 2011, când Osama bin Laden este ucis

Statele Unite s-au răzbunat rapid și cu forță pentru atacurile de la 11 septembrie 2001. În ziua aceea, președintele George Bush a promis că tragedia nu va rămâne nepedepsită.

Vă aud, lumea întreagă vă aude. Oamenii care au dărâmat aceste clădiri ne vor auzi cu toții în curând”, a spus președintele SUA, George Bush.

Osama Bin Laden, creierul din spatele atacurilor, se ascundea în Afganistan. Al Qaida, rețeaua teroristă pe care o conducea, avea mai multe baze de antrenament acolo.

George Bush a cerut talibanilor să-l predea pe Bin Laden și să nu mai sprijine teroriști. A fost refuzat așa că, la 7 octombrie 2001, Statele Unite atacă Afganistanul.

Nimeni nu o știa atunci, dar urma să fie cel mai lung război din istoria americană

Următoarea etapă a războiului global împotriva terorii este Irak. La 20 martie 2003, o coaliție internațională condusă de Statele Unite atacă Irakul.
Saddam Hussein, acuzat că susține și finanțează teroriști, este înlăturat de la putere pe 9 aprilie.

La 1 mai 2003, președintele George Bush a anunțat finalul operațiunilor de amploare.

„În bătălia pentru Irak, Statele Unite și aliații săi au învins”, a mai spus George Bush.

Momentul a fost ironizat intens, deoarece războiul nu s-a terminat nici până acum, în anul 2020. Orientul Mijlociu a fost aruncat într-o furtună de lupte, atentate și conflicte de toate formele.

Cumva, obiectivele inițiale au fost anulate de evoluțiile din teren. Dar un singur țel a rămas stabil – pedepsirea lui Osama Bin Laden. Asta s-a întâmplat la aproape 10 ani de la atentate.

La 2 mai 2011, liderul Al Qaida este ucis de trupele speciale americane, care l-au găsit în ascunzătoarea lui din Pakistan.

Pot să transmit poporului american și lumii că Statele Unite au făcut o operațiune care s-a soldat cu uciderea lui Osama bin Laden, liderul Al Qaida, teroristul responsabil pentru uciderea a mii de bărbați, femei și copii nevinovați”, spunea la acel moment, președintele american Barack Obama.

Din păcate, după moartea lui Osama Bin Laden, nu s-a sfârșit și ideologia criminală pe care a promovat-o. Terorismul încă ne afectează viețile.