• Robert Mueller avertizează că SUA nu sunt pregătite pentru atacuri rusești asupra alegerilor.
  • El subliniază că lecțiile din 2016 nu au fost implementate complet.
  • Mueller cere măsuri mai stricte pentru a proteja democrația americană.

Fostul consilier special al SUA, Robert Mueller, a tras un semnal de alarmă privind pregătirea insuficientă a Statelor Unite în fața atacurilor rusești asupra alegerilor, avertizând că lecțiile învățate din intervenția Rusiei în alegerile din 2016 nu au fost complet integrate în strategia de apărare, scrie The Guardian. Mueller, care a condus ancheta asupra ingerinței Rusiei și a legăturilor dintre Donald Trump și Moscova, a remarcat că, deși raportul său a evidențiat clar eforturile sistematice ale Rusiei de a submina democrația americană și de a favoriza un anumit candidat, SUA nu sunt suficient de pregătite pentru a preveni asemenea intervenții și acum.

În ciuda eforturilor continue ale autorităților americane și ale indivizilor dedicați, Mueller a subliniat că amenințarea din partea Rusiei rămâne persistentă și că măsurile de securitate în jurul alegerilor trebuie întărite. El a subliniat că Rusia continuă să își extindă influența și să manipuleze procesele democratice din Statele Unite, iar acest risc necesită o atenție sporită din partea tuturor americanilor pentru a proteja integritatea alegerilor viitoare.

Mueller a accentuat că o abordare proactivă și serioasă este esențială pentru a contracara amenințările externe și a asigura securitatea procesului electoral. În contextul intensificării riscurilor și al competiției electorale în creștere, el a cerut autorităților și aliaților să abordeze aceste probleme cu urgență, avertizând că fără măsuri adecvate de protecție, Statele Unite vor continua să fie vulnerabile la influențele externe care pot compromite democrația.

Recomandări

CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE
MELANIA SE APĂRĂ
GAGA NU SE FEREȘTE
BODY ISSUES TIKTOK
HEZBOLLAH E DETONAT

Citește și