• SUA și Canada au interceptat două bombardiere chineze și două bombardiere rusești care operau în spațiul aerian internațional din apropierea statului Alaska.
  • Ministerul rus al Apărării a confirmat joi că avioane militare ruse și chineze au efectuat o patrulare aeriană comună în partea de nord a Oceanului Pacific timp de mai mult de cinci ore.
  • Bombardierele au rămas în spațiul aerian internațional în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska și „nu au fost considerate o amenințare”.

Avioane de luptă americane și canadiene au „detectat, urmărit și interceptat” miercuri două avioane militare rusești TU-95 și două avioane militare chinezești H-6 în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska, a declarat NORAD.

Bombardierele au rămas în spațiul aerian internațional în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska și „nu au fost considerate o amenințare”, potrivit unei declarații a NORAD.

Ministerul rus al Apărării a confirmat joi că avioane militare ruse și chineze au efectuat o patrulare aeriană comună în partea de nord a Oceanului Pacific timp de mai mult de cinci ore.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Interceptarea a fost efectuată de avioane de luptă americane F-16 și F-35, dar și de avioane de luptă canadiene CF-18, potrivit oficialilor din domeniul apărării. Avioanele de sprijin au făcut, de asemenea, parte din interceptare, scrie CNN.

Citește și