• SUA sunt pregătite pentru apărare, ofensivă sau război la scară largă cu Iranul.
  • Guvernul Israelului s-a reunit într-un adăpost subteran de unde a avertizat Hezbollahul.
  • SUA, Egipt și Qatar cheamă Israelul și Hamas la reluarea negocierilor de pace.

Un oficial de rang înalt al administrației Biden spune că Iranul nu are dreptul să atace militar Israelul după asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh la Teheran, care a fost atribuită regimului Netanyahu. Statele Unite sunt pregătite pentru orice scenariu în regiune, fie că este vorba de apărare, ofensivă sau război pe scară largă a mai adăugat acesta. În același timp, Guvernul Israelului a avut o reuniune într-un adăpost subteran de unde a avertizat gruparea Hezbollah din Liban că va suferi pierderi uriașe dacă va ataca.

Este primul avertisment al SUA la Iran să nu atace Israelul. Cum răspunde guvernul de la Teheran?

În acest moment SUA par să ducă atât negocieri diplomatice, dar încep să transmită și mesaje. Ieri a ajuns în Orientul Mijlociu o escadrilă de aeronave F-22 care sunt cele mai bune în acest moment. O altă escadrilă de F-18 a ajuns în Orientul Mijlociu. SUA și Marea Britanie sunt pregătite să doboare rachetele și dronele lansate de Iran împotriva Israelului. Nu există indicii foarte solide pentru un astfel de atac.

SUA, Egipt și Qatar cheamă Israelul și Hamas la negocieri. Mai sunt șanse de pace în Gaza?

Pe 15 august o delegație din Israel va relua negocierile de pace. O pace s-ar putea face foarte repede și simplu dacă organizația Hamas ar elibera ostaticii israelieni, lucru pe care nu vrea să îl facă. De asemenea, Netanyahu ar trebui să accepte un acord de încetare cu promisiunea că nu va mai vâna gruparea Hamas și nu va mai ataca Gaza. Netanyahu a declarat că nu va opri războiul din Gaza până nu va distruge gruparea Hamas.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Citește și