• Rușii continuă să atace zi de zi cu drone și rachete în zonele populate ale Ucrainei.
  • Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a transmis chiar că situația de pe un front rămâne dificilă.
  • „Sunt recunoscător României și Președintelui Klaus Iohannis pentru că au luat decizia de a oferi Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot”, a transmis președintele ucrainean pe X.

Ieri, România a luat decizia de a trimite Ucrainei un sistem Patriot, cu condiția înlocuirii acestuia cu un sistem american echivalent sau militar. Președintele Zelenski a trimis imediat un mesaj de mulțumire României, susținând că acest sistem nu ajută doar Ucraina, ci și Moldova, statele baltice și chiar România. SUA au luat o decizie majoră și au hotărât să trimită Ucrainei rachetele de interceptare pentru Patriot care urmau a fi livrate altor state, în baza unei achiziții anterioare.

„Sunt recunoscător României și Președintelui Klaus Iohannis pentru că au luat decizia de a oferi Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot. Această contribuție crucială ne va consolida scutul aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine oamenii și infrastructura critică de teroarea aeriană rusă. Apreciez conducerea puternică și sprijinul principial al României pentru Ucraina. Important este că acest pas întărește securitatea nu numai în Ucraina, ci în întreaga noastră regiune și în Europa. Punând capăt terorii rusești acum, Ucraina previne o potențială agresiune împotriva Moldovei, României, statelor baltice și tuturor vecinilor noștri. Este esențial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă acum, astfel încât nimeni altcineva să nu se mai confrunte în viitor cu acțiunile agresive ale Rusiei la scară mai largă”, a transmis președintele ucrainean pe X.

Rușii continuă să atace zi de zi cu drone și rachete în zonele populate ale Ucrainei, provocând victime civile și pagube materiale enorme. Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a transmis chiar că situația de pe un front rămâne dificilă.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Un lucru interesant este folosirea de către Rusia, pentru prima oară, a bombei FAB 3000-M54, o capabilitate rusească nouă, care are un potențial uriaș de distrugere și care a fost folosită de Rusia în Harkov. Deși bomba a căzut la 10 metri de țintă și a reușit să provoace pagube foarte mari, este o bombă care cântărește trei tone și care poate fi transformată într-o bombă cu planare.

Citește și