• Conform unei surse din centrul NATO, statele membre nu au încredere în guvernul Orban.
  • Țările membre au încredere în ofițerii ungari, dar nu în guvern și nu vor ca informațiile distribuite să ajungă la Viktor Orban.
  • NATO distribuie informațiile secrete pe grupuri din care Ungaria nu face parte pentru a limita accesul guvernului Orban.

Schimbul de informații între țările NATO este îngreunat de suspiciunile privind loialitatea Ungariei. Statele membre se feresc să distribuie informații în grupurile în care știu că este prezentă și Ungaria.

Informațiile provin de la un site de investigații din Ungaria, care citează o persoană din interiorul NATO care a vrut să păstreze anonimatul. Această persoană spune că țările NATO își restrâng informațiile în grupurile unde știu că este prezentă și Ungaria și pentru a împiedica aceste informații să nu ajungă la guvernul ungar, ei comunică pe grupuri unde nu este prezentă Ungaria.

Sursa a spus că ei au încredere în ofițerii armatei ungare, dar nu au încredere în guvernul Orban și fac totul pentru a limita informațiile care pot ajunge pe masa lui Viktor Orban pentru că nu au încredere în faptul că el va ține secrete aceste informații și nu le va da mai departe.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a călătorit în Ungaria, pe fondul îngrijorărilor crescânde cu privire la poziția din ce în ce mai pro-Kremlin a țării și la impactul său potențial asupra unității NATO.

Orbán a promis doar că Ungaria nu va bloca deciziile susținute de toate celelalte state membre, dar nu a anunțat o schimbare a poziției cu privire la candidatura lui Rutte. Vizita lui Stoltenberg a urmat un raport al Financial Times care susținea că membrii estici ai NATO au discutat despre interzicerea Ungariei de la forumul de cooperare B9 (Bucharest Nine) axat pe securitate.

Citește și