• Un cargobot sub pavilion Tanzania s-a scufundat în largul coastei de sud a Taiwanului în timpul furtunii.
  • Cei nouă membri ai echipajului său sunt acum dați dispăruți.
  • De asemenea, taifunul a întrerupt alimentarea cu energie electrică a aproximativ o jumătate de milion de gospodării din Taiwan, în timp ce birourile și școlile au rămas închise pentru a doua zi.

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise în alunecări de teren și inundații masive după ce un taifun a măturat Taiwanul și a înrăutățit ploile musonice din Filipine, scrie Sky News.

Un cargobot sub pavilion Tanzania s-a scufundat în largul coastei de sud a Taiwanului în timpul furtunii, iar cei nouă membri ai echipajului său sunt acum dați dispăruți. Căutările sunt în curs de desfășurare pentru echipaj, care sunt toți cetățeni din Myanmar, a declarat departamentul de pompieri al insulei.

O a doua navă, petrolierul MT Terra Nova, s-a scufundat în largul coastei provinciei Bataan din Filipine. Acesta era încărcat cu aproximativ 1,4 milioane de litri de păcură industrială. Salvatorii au salvat 15 din cei 16 membri ai echipajului.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Taifunul Gaemi a agravat, de asemenea, ploile sezoniere din Filipine, unde inundațiile puternice și alunecările de teren s-au soldat cu 22 de morți, în timp ce cel puțin trei persoane au fost ucise în Taiwan și peste 220 au fost rănite. Case și întreprinderi au fost distruse în cele două țări.

De asemenea, taifunul a întrerupt alimentarea cu energie electrică a aproximativ o jumătate de milion de gospodării din Taiwan, în timp ce birourile și școlile au rămas închise pentru a doua zi.

Acesta a fost cel mai puternic taifun care a lovit insula în ultimii opt ani, cu rafale de până la 141 mph. Școlile și activitatea guvernului au fost, de asemenea, suspendate în Filipine.

Citește și