Taiwanul se află în stare de alertă maximă după ce a detectat „mai multe valuri” de lansări de rachete în interiorul teritoriului chinez

Ministerul Apărării din Taiwan spune că a detectat „mai multe valuri” de lansări de rachete în interiorul teritoriului chinez în acest weekend, scrie Le Figaro.

Taiwanul a anunțat duminică că este în stare de alertă sporită după ce a detectat „mai multe valuri” de lansări de rachete în interiorul teritoriului chinez, la câteva zile după ce China a testat o rachetă balistică intercontinentală.

Ministerul Apărării a declarat că a înregistrat tirurile în provinciile și regiunile Mongolia Interioară (nord), Gansu (nord), Qinghai (vest) și Xinjiang (nord-vest) încă de la ora 06:50. „Armata monitorizează constant evenimentele relevante, iar forțele de apărare aeriană mențin un nivel ridicat de vigilență și își intensifică (starea de) alertă”, a declarat el. „Orice acțiune amenințătoare și provocatoare va submina grav stabilitatea regională”, a adăugat ministerul.

China consideră Taiwanul ca făcând parte din teritoriul său și a intensificat presiunea militară și politică asupra insulei în ultimii ani.

Tirurile din acest weekend au avut loc după ce China a susținut că a efectuat miercuri un test cu o rachetă balistică intercontinentală în Oceanul Pacific, primul său test de acest fel din ultimele decenii. La momentul respectiv, Taiwanul a condamnat ferm testul și a îndemnat Beijingul „să dea dovadă de reținere și să înceteze exercițiile militare nesăbuite care inflamează tensiunile regionale”.

Exit mobile version