• Un proiect de lege care prevede creșterea vârstei minime de consimțământ sexual de la 12 la 16 ani este aproape de a deveni lege.
  • 22 de senatori filipinezi au votat în favoarea acestei măsuri.
  • Problema este una sensibilă în Filipine, deoarece are cea mai mică vârstă minimă de consimțământ sexual din Asia de Sud-Est și una dintre cele mai mici din lume.

În urma aprobării de către senatori a lecturii finale, un proiect de lege care prevede creșterea vârstei minime de consimțământ sexual în Filipine de la 12 la 16 ani este cu un pas mai aproape de a deveni lege, relatează Reuters.

Luni, 22 de senatori filipinezi au votat în favoarea acestei măsuri, cu o abținere, pentru a proteja minorii împotriva violului și a altor tipuri de abuzuri sexuale. În luna decembrie a anului trecut, camera inferioară a adoptat o contramăsură.

Legea este însă dificilă în Filipine

În prezent, cele două proiecte trebuie să fie combinate de o comisie bicamerală înainte de a fi trimise președintelui pentru aprobare.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Filipine are cea mai mică vârstă minimă de consimțământ sexual din Asia de Sud-Est și una dintre cele mai mici din lume. Conform Centrului de Resurse pentru Femei, șapte din zece victime ale violului în Filipine sunt minore.

Orice adult, inclusiv bărbați și femei, care întreține relații sexuale cu o persoană în vârstă de 16 ani sau mai puțin, ar comite un viol, conform legii. Vârsta minimă legală este de 12 ani de aproape un secol.

„Astăzi, Senatul a spus în sfârșit și clar nu violului de copii. Astăzi, Senatul a sunat clarinetul schimbării”, a precizat senatorul Risa Hontiveros, unul dintre principalii autori ai proiectului de lege.