• În 2023 s-au vândut 60% cărucioare pentru animale și 40% pentru copii.
  • Peste 6 milioane de familii din Coreea de Sud au animale de companie.
  • Anul trecut au fost doar 200.000 de nunți în Coreea de Sud.
  • Coreenii spun că nu fac copii pentru că viața e prea scumpă.

E o lume minunată în care vom găsi mai puțini copii. Coreea de Sud adoptă mai multe animale decât să facă copii.

Anul trecut, în Coreea de Sud s-au vândut mai multe cărucioare pentru animale decât pentru copii – mai exact 60% cărucioare pentru câini și doar 40% pentru copii, arată un sondaj făcut de Gmarket. În loc să facă copii, preferă un câine sau o pisică. Numărul familiilor care dețin animale de companie a crescut de la 3,5 milioane în 2012 la peste șase milioane în 2022, scrie The Independent.

Coreenii spun că nu mai fac copii pentru că viața e prea scumpă și nu s-ar descurca. Chiar dacă primesc stimulente financiare de la guvern de peste 35 de mii de euro, tinerii din Coreea de Sud aleg să nu se mai căsătorească. Anul trecut, numărul nunților a ajuns la aproape 200 de mii față de acum 11 ani când erau peste 300 de mii.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Președintele Yoon Suk Yeol a calificat scăderea natalității drept o „urgență națională” și a anunțat crearea unui „Minister al contraplanificării ratei scăzute a natalității”.

„Vom mobiliza toate capacitățile națiunii pentru a depăși rata scăzută a natalității, care poate fi considerată o urgență națională”, a declarat el în luna mai.

Criza demografică din Coreea de Sud este pusă pe seama mai multor factori, însă frustrarea față de creșterea costului vieții și scăderea calității vieții este considerată a fi principalul motiv.

Citește și