• Din octombrie 2023, gruparea Hezbollah lansează deseori atacuri împotriva Israelului la granița cu Liban.
  • Israel lansează cu catapulte bombe incendiare pe teritoriul controlat de Hezbollah.
  • Scopul Israelului este de a incendia vegetația din zona de graniță pentru a observa atacurile terestre

Armata israeliană este una din cele mai bine înzestrate din lume. Totuşi, există o porțiune a graniței unde foloseşte tehnică de pe vremea Imperiului Roman, eficientă şi astăzi.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu armata israeliană (IDF), una dintre cele mai moderne și mai bine dotate din lume. În clipuri postate online se văd soldați israelieni cum folosesc metode medievale – catapulte și arcuri cu săgeți – pentru a arunca proiectile incendiare peste zidul care îi desparte de Liban,

Această armă este folosită în nordul Israelului, la granița cu Libanul. Această porțiune este controlată de gruparea Hezbollah, una dintre cele mai bine echipate din punct de vedere al tehnicii militare.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

„Zona de la granița libaneză este caracterizată de bolovani, tufișuri și vegetație spinoasă densă, ceea ce reprezintă o provocare pentru trupele IDF de apărare.” Site-ul Maariv citează surse IDF, care a declarat că instrumentul a fost construit de rezerviștii care servesc la un avanpost de la granița de nord, cu Libanul, iar o altă sursă militară a declarat că videoclipul a fost filmat în urmă cu peste o lună. O catapultă este o armă de asediu, folosită în principal în perioada medievală.

Miercuri, Hezbollah a lansat un baraj puternic de aproximativ 250 de rachete asupra nordului Israelului. Acesta a fost cel mai mare număr de rachete lansate spre această zonă de la începutul războiului dintre Israel și Hamas. 

Citește și