• Donald Trump și-a făcut cont pe TikTok, și în numai 24 de ore a strâns 5.1 mil. urmăritori.
  • Contul de TikTok al campaniei lui Joe Biden are doar 355.000 de urmăritori.
  • Prima postare a lui Trump a avut de 6 ori mai multe views decât primul TikTok al lui Biden.
  • În 2020, fostul președinte american a emis un ordin executiv pentru a interzice TikTok.

TikTok devine un nou ring de luptă pentru Biden și Trump. Cei doi candidați la președinția Americii pare că se bat nu numai pe voturi, ci și pe vizualizări pe TikTok. Rivalii folosesc platforma pentru a atrage votanți tineri. Videoclipul lui Trump postat luni pe TikTok marchează o schimbare majoră în strategia de campanie a republicanului și acest lucru poate să afecteze candidatura lui Biden.

De departe, Donald Trump a cucerit platforma TikTok în comparație cu Biden. Acesta a adunat 3 de milioane de urmăritori și 5,1 milioane de like-uri în doar 24 de ore. Acum, Trump are 5.7 milioane de urmăritori. Primul său video postat luni a adunat 80 de milioane de vizionări. În schimb, Biden a rămas în urmă, cu doar 355.000 de urmăritori și 4,6 milioane de like-uri pe contul campaniei sale. Nu este vorba doar despre like-uri și urmăritori. Se pare că pe platformă sunt postate mult mai multe video-uri pro Trump decât pro Biden. Cam cu aproape 50% mai multe. Acest lucru este cu adevărat interesant, luând în considerare faptul că în campania trecută, cea din 2020, Biden era extrem de susținut pe TikTok. A primit un val atât de mare de aprecieri încât Trump a încercat să interzică platforma printr-un ordin executiv.

Ce arată statisticile de pe TikTok?

New York Times declară că deși TikTok este o platformă folosită de democrați să își facă auzite vocile, s-a observat o creștere masivă a influențelor pro-Trump. Cei de la New York Times o numesc ”trumpificarea tiktok-ului”. Experții de asemenea spun că tinerii din Generația Z se declară dezamăgiți de Biden și pare că s-ar îndrepta mai mult spre candidatul republican. La ultimele alegeri, Biden a fost extrem de susținut de către tineri. Democratul a câștigat 60% dintre alegătorii sub 30 de ani, conform NBC News. Cei din echipa lui Biden minimizează totuși influența lui Trump invocând faptul că Trump are un cont personal pe TikTok, iar Biden folosește contul campaniei sale cu un alt username, BidenHQ.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Citește și