Tim Walz cere sfârșitul crizei Israel-Hamas la „Jimmy Kimmel Live!”. „Vrem să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla acest lucru”

Tim Walz și-a făcut apariția luni seară la Jimmy Kimmel Live!, cu un apel pentru a pune capăt crizei Israel-Hamas. Apariția candidatului la vicepreședinție la Jimmy Kimmel Live! s-a întâmplat cu ocazia aniversării unui an de la atacurile Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, scrie The Hollywood Reporter.

„1.200 de oameni morți, 46 de americani. Vicepreședintele și cu mine vrem să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla niciodată acest lucru, că Israelul este în siguranță și că ostaticii sunt aduși acasă și criza umanitară din Gaza se încheie.”

Atacurile din 7 octombrie au dus la un conflict în curs, care s-a soldat cu peste 40.000 de palestinieni morți.

Walz a mai spus că și-a petrecut ziua vizitând Nova Exhibit din Los Angeles, o amintire a celor uciși în atacurile de anul trecut. Pe când era acolo, el a vorbit cu un ostatic al Hamas, recent eliberat, pe nume Noa. „Așa cum a spus Noa, „Vrem doar să dansăm din nou.” Asta vrem să facem”, a spus Walz.

Walz a vorbit despre timpul său ca profesor de studii sociale. „Profesorii de studii sociale vă vorbesc despre această idee… că am putea avea idei diferite, dar avem unitate, iubim democrația, avem alegeri și apoi dăm mâna și recunoaștem persoana care a câștigat”, a spus el.

La dezbaterea vicepreședințială de săptămâna trecută, Walz l-a întrebat pe J.D. Vance dacă crede că Donald Trump a câștigat alegerile din 2020. Într-unul dintre momentele cele mai discutate ale evenimentului, Vance nu a răspuns.

Walz s-a gândit și la faptul că Harris l-a ales ca partener. „Cu siguranță… nu mi-am plănuit niciodată viața să fiu aici, dar cred că viața mea m-a pregătit bine”, a spus el. „Sunt foarte mândru de ceea ce am făcut în Minnesota. Am candidat și am câștigat un loc la Congres, iar apoi [am devenit] guvernator al Minnesota.”

Walz a atins, de asemenea, respectul lui pentru Harris și credința lui în capacitatea ei de a conduce țara. „Ne înțelegem foarte bine. Ea este uimitoare. Ea mă face să râd. Și cred că este un lucru bun, apropo, cred că un Președinte ar trebui să știe să râdă, nu de cineva, ci să râdă cu lucruri.”

După pauză publicitară, Walz a vorbit despre tendința de a numi politicienii republicani „ciudați”, pe care a început-o neoficial în urmă cu câteva luni. Kimmel a jucat un montaj de clipuri care îl arată pe Trump respingând ideea că este ciudat.

„Dacă trebuie să le spui oamenilor de multe ori că nu ești ciudat, s-ar putea să fii ciudat”, a spus Walz.

Exit mobile version