Toate barurile și cafenelele din Paris se vor închide pentru următoarele 15 zile. Restaurantele au reguli speciale

  • Toate barurile și cafenele din Paris sunt închise de azi pentru 15 zile
  • Autoritățile franceze cred că barurile sunt focare de transmitere a coronavirusului
  • Restaurantele din Paris rămân deschise, dar trebuie să ia măsuri suplimentare

Ultima noapte de distracție, prima zi de alertă maximă. Barurile din Paris au fost pline aseară, deoarece de azi se închid pentru 15 zile.

Salam Jawad, o producătoare de film din Paris, spune că localul de lângă casa ei este cel mai bun loc de întâlnire.

„A fost un șoc când am auzit că se închide. Pentru fiica mea și pentru mine, este ca o prelungire a sufrageriei. Am verificat într-o zi și suntem la exact 90 de metri distanță și ne ia 25 de secunde să ajungem aici”, a declarat femeia.

Clement Boucher, proprietarul unui bar din Paris, se simte discriminat. Nu înțelege de ce restaurante pot rămâne deschise deși sunt în aceeași situație.

„Am respectat regulile, care oricum s-au schimbat în fiecare săptămână. În ultimele trei luni, ne-am adaptat la reguli noi în fiecare zi. Sunt controale așa că nu avem de ales”, a declarat antreprenorul.

Restaurantele rămân deschise, dar cu noi reguli: numărul maxim de persoane va fi limitat și distanța dintre mese a fost crescută. Clienții își lasă numele și numărul de telefon, în caz că apar infectări. Virgil Grunberg, care are un restaurant în Paris, se bucură că afacerea lui rămâne deschisă.

„Îmi va fi afectat venitul, dar dacă pot să rămân deschis, tot e ceva. MUSCA Cred că oamenii sunt conștienți că este o perioadă dificilă pentru noi”, spune proprietarul de restaurant.

În Paris sunt în jur de 3.500 de noi cazuri de COVID-19 în fiecare zi, adică un sfert din totalul național.