• Guvernul din Tokyo lansează o aplicație pentru a-și ajuta cetățenii să își găsească dragostea – și să se căsătorească.
  • Japonia se confruntă cu rate record ale natalității și căsătoriilor, iar cifrele sunt deosebit de proaste în Tokyo.
  • Elon Musk, care a spus că declinul populației este o amenințare mai mare decât schimbările climatice, a scris pe Twitter că susține aplicația.

În februarie, guvernul japonez a declarat că trebuie luate „măsuri fără precedent” pentru a aborda problema ratelor record de natalitate scăzute ale țării, conform Business Insider.

Guvernul din Tokyo a înțeles mesajul. Orașul a investit 1,28 milioane de dolari într-o aplicație de întâlniri pentru locuitorii săi, care urmează să fie lansată în această vară. Aplicația, administrată de un contractant privat, are un proces de înregistrare riguros pentru a se asigura că utilizatorii se angajează să se căsătorească ca scop final.

Ziarul național japonez The Asahi Shimbun a relatat că aplicația solicită nu doar un act de identitate cu fotografie, ci și un certificat de venit și un document oficial care să confirme statutul de relație.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Publicația a precizat că există 15 categorii de date personale care trebuie completate în aplicație, inclusiv înălțimea, educația și ocupația – toate acestea vor fi vizibile pentru potențialii parteneri. După aceea, utilizatorii participă la un interviu obligatoriu cu operatorii aplicației înainte de a semna un angajament prin care promit că sunt în căutarea unui partener de căsătorie și nu doar a unei relații ocazionale.

„Dacă există multe persoane interesate de căsătorie, dar care nu reușesc să găsească un partener, dorim să le oferim sprijin”, a declarat un oficial din Tokyo, potrivit The Asahi Shimbun.

Oficialii au recunoscut că este rar ca un guvern local să dezvolte o aplicație pentru găsirea de perechi, dar au declarat că speră ca aplicația aprobată oficial să încurajeze persoanele reticente să folosească aplicațiile obișnuite.

Aplicația guvernamentală vine în contextul în care Japonia se confruntă cu rate de natalitate și de căsătorie critic de scăzute.

Miercuri, datele publicate de Ministerul japonez al Sănătății au arătat că rata natalității a scăzut cu 5,6% în 2023, ajungând la cel mai scăzut nivel de când Japonia a început să înregistreze statisticile în 1899. Ratele căsătoriilor au scăzut cu 6% față de 2023.

În Tokyo, cifrele sunt și mai rele. Rata de fertilitate a orașului, adică numărul de copii pe care o femeie este de așteptat să îi nască în timpul vieții, a fost de 0,99 în 2023.

În general, se estimează că populația de 125 de milioane de persoane în vârstă a țării va scădea cu 30% până în 2070, ceea ce ar putea avea implicații periculoase pentru economia țării și pentru securitatea națională.

Elon Musk, care este pasionat de combaterea declinului demografic, a transmis pe Twitter sprijinul său pentru aplicație, spunând că este „bucuros că guvernul Japoniei recunoaște importanța acestei probleme”.

CEO-ul Tesla și-a exprimat de mai multe ori convingerea că ratele scăzute ale natalității la nivel global ar putea duce la „colapsul populației”. El a numit această problemă „un risc mult mai mare pentru civilizație decât încălzirea globală”.

„Dacă nu se iau măsuri radicale, Japonia (și multe alte țări) vor dispărea!” a declarat Musk ca răspuns la anunțul privind aplicația.

Citește și