• Toni Greblă a declarat că Autoritatea Electorală Permanentă nu se va implica în dispute politice și că nu dorește să intervină.
  • Nicolae Ciucă a propus modificarea legii pentru a permite candidatura lui Claudiu Ciocani.
  • Legea este în dezbatere parlamentară, iar PSD ar putea colabora cu PNL pentru a permite candidatura lui Ciocani.

Președintele Autorității Electorale Permenente, Toni Greblă, nu vrea sa intervină în discuția privind modificarea legii care i-ar pemite lui Klaus Iohannis să canideze ca independent pe listele PNL

Într-o conferință de presă din această dimineață, Toni Greblă a declarat că discuția este de natură politică și electorală și că a promis că Autoritatea Electorală Permanentă nu va interveni în astfel de chestiuni. El a menționat, că are o opinie, posibil chiar fundamentală juridică, dar nu dorește să se implice în dispute. A folosit de mai multe ori termenul „dispute”. A subliniat că există drepturi fundamentale care aparțin cetățenilor, dar și categorii socio-profesionale care, conform legii, nu pot candida. Nici el nu poate candida în calitate de președinte.

A vorbit despre drepturi care aparțin cetățenilor pentru că Nicolae Ciucă spunea aseară, explica faptul că ei vor ca legea să fie modificată pentru că este un drept fundamental al cetățeanului Claudiu Ciocani de a alege și de a fi ales. Totuși, Raluca Ciocan, vicepreședinta PNL, a afirmat că nu a existat o discuție oficială în partid pe această temă, dar, da, i-ar face loc lui Claudiu Ciocani.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Ce se întâmplă în continuare cu legea?

Legia Cristiana este în dezbatere parlamentară, acum trebuie să vadă și PSD-ul ce va face. Luni au un Consiliu Național în care vor discuta despre și despre poziția pe care o vor aborda și despre cum vor vota, însă începem să avem semnale cum că vor merge împreună cu PNL și că vor face în așa fel astfel încât Claudiu Ciocani să poată candida. Ministrul PSD, Bogdan Ivan, a spus asteară că trebuie să vadă proiectul depus la Senat, dar a vorbit despre drepturile fundamentale. El spunea că dacă un ministru are drepturi sociale, de ce să nu aibă drepturi și președintele?

Citește și