• Marţea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru locale, spune preşedintele AEP, Toni Greblă, într-un interviu acordat emisiunii „On/off record”, la Aleph News.
  • El precizează că alegerile vor fi reluate duminică în două localităţi, unde a fost balotaj.
  • Referitor la situaţia de la Costineşti, preşedintele AEP a reamintit că la Costineşti au fost numărate voturile în şase rânduri, de fiecare dată cu alt rezultat.

„În ceea ce priveşte alegerile locale, (…) acum patru ani primele rezultate parţiale au venit la Bucureşti începând cu 11 octombrie, iar rezultatele finale au fost publicate în luna februarie a anului următor, pentru că acum avem telenovela de la Costineşti, atunci a fost telenovela de la Moldova Nouă, care s-a încheiat în instanţă în februarie. Astfel încât la alegerile locale nu e nicio supriză că rezultatele vin un pic mai târziu. Ele sunt centralizate la nivelul BEC într-o proporţie de 99,84%. Deci pentru 0.16…”, spune Toni Greblă, într-un interviu acordat emisiunii „On/off record”, la Aleph News.

El spune că a fost egalitate de voturi în două localităţi din Alba şi Mureş.

„Duminica viitoare vom avea în două comune alegeri repetate, pentru că primii doi competitori din acele localităţi au avut acelaşi număr de voturi şi se organizează celebru balotaj. Asta se va întâmpla duminică, pe 23. În mod normal luni vom avea rezultatele, iar marţea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru alegerile locale, dacă termină se termină telenovela cu Costineşti”, adaugă Greblă.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Referitor la situaţia de la Costineşti, preşedintele AEP a reamintit că la Costineşti au fost numărate voturile în şase rânduri, de fiecare dată cu alt rezultat.

„Ieri era o diferenţă de unul sau două voturi, dar în mod sigur vor dispune să se mai numere o dată. Costineştiul e şi o mare localitate. Nimeni nu poate să meargă peste membrii Biroului secţiei de votare să stabilească alt rezultat. Aşteptăm să primim la BEC aceste rezultate”, încheie Greblă.

Citește și