• ASF doreşte să introducă decontarea directă obligatorie la toate poliţele RCA
  • ASF: „Asigurătorii trebuie să demonstreze că au suficient capital”
  • ASF: „Serviciile ieftine sunt de evitat”
  • Preţul poliţelor RCA va creşte dar nu cu mult
  • Răzvan, aplaudă această iniţiativă întrucât a trecut prin câteva incidente 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a pus pe masa Ministerului de Finanţe o propunere prin care plata cheltuielilor de reparaţie în cazul în care cineva îţi loveşte maşina în trafic, va fi suportată de asigurătorul tău.

Propunerea vine după ce autoritatea a observat că pe piaţa există un număr semnificativ de daune care nu  sunt despăgubite din cauza unor poliţe de asigurare neacoperitoare. Ca şi tine, Răzvan conduce de ceva vreme prin Bucureşti. El aplaudă această iniţiativă dar speră că acum cu această lege, să nu se scumpească prea tare poliţele RCA.

Mi se pare o soluţie mai bună. Pentru cei care suferă un accident. A trebuit să aştept undeva la 2 luni m-am ciondănit să zic un pic cu firma de asigurări. Depinde ce înseamnă un pic mai mult. Acum dacă e un 10% e ok.” a spus Răzvan.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară îţi povesteşte mai multe despre această propunere.

Toată lumea fuge după o poliţă cât mai ieftină este firesc. De cele mai multe ori preţul mic nu este garanţia pentru servicii bune, pentru servicii de calitate.

Prin această iniţiativă noi încercăm să introducem decontarea directă obligatorie la toate poliţele. Dar dacă sunt lovit mă duc în service cu poliţa mea de RCA, nu mai cer de la cel care m-a lovit RCA-ul lui care s-ar putea să fie ieftin şi neacoperitor. Mă duc cu poliţa mea de RCA, asigurătorul face decontarea directă, eu am scăpat de problemă”, a explicat acesta.

Reprezentantul instituţiei mai spune că noua propunere va solicita asigurătorilor din piaţă să demonstreze faptul că sunt suficienţi de capabili să acopere riscurile asigurate.

O mare parte din marii jucători practică preţuri de dumping pentru a-şi lărgi cota de piaţă însă în cazul producerii unui eveniment se pot regăsi în situaţia în care nu au suficiente lichidităţi.

Asiguratorul care a emis poliţa trebuie să dispună de acei bani. Dispune de finanţe, de fonduri cu care în situaţii deosebite să poată recompensa întregul, întreaga solicitare de daune.”, a mai adăugat Daniel Apostol.