• În 2017, SC Brai-Cata SRL a câștigat licitația pentru ridicarea deșeurilor în 60 de localități din Timiș.
  • Pentru că firma nu și-a onorat contractele, CJT a fost în pericol de a pierde fonduri europene.
  • În cele din urmă, toate primăriile afectate au reziliat contractele cu Brai-Cata.

Controverse uriașe în jurul firmei Brai-Cata. Firma desemnată de Clotilde Armand să ridice gunoaiele din Sectorul 1. Se pare că firma nu și-a respectat obligațiile contractuale, de-a lungul timpului.


Un exemplu este situația din județul Timiș, unde luni bune, firma nu a colectat deșeurile. De ce s-a ajuns în această situație? Îți spune Călin Dobra, președinet al Consiliului Județean, la acea vreme.


Călin Dobra, fost președinte CJT: „N-au avut capacitatea, nici din punct de vedere al echipamentelor. La momentul în care au participat la licitație, au depus în documentație, că au p anumită flotă cu care intră și își desfășoară activitatea, iar după aceea, prin prisma neseriozității, cred, nu au venit cu această flotă de mașini în teren”

În plus, angajații au refuzat să mai lucreze pentru că nu își primeau salariile. Iar firma care gestionează stațiile de sortare a blocat accesul mașinilor Brai-Cata, din cauza datoriilor. Și uite-așa, 60 de localități au rămas cu gunoiul pe strazi.
Deși contractele erau parte a unui proiect european.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ


Călin Dobra, fost președinte CJT: „Un proiect care are valoarea de aproximativ 40 de milioane de euro și nefuncționalitatea proiectului duce la riscul pierderii parțiale sau chiar, mai grav, totale a finanțării europene”

În anii 2000, presa scria că Brai-Cata este condusă de cetățeni italieni suspectați de legături cu Mafia siciliană. În 2008, italienii s-au retras, iar compania a fost preluată de afaceristul Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. În prezent, compania e deținută de un asociat unic, apropiat al lui Florescu. Constantin Petrescu e numele lui, om de afaceri din Vâlcea, iar administrator al firmei este Alin Preda.