• Trei dintre bărbații acuzați de orchestrarea atacurilor din 11 septembrie 2001 au încheiat un acord prin care să pledeze vinovați, a anunțat Departamentul american al Apărării.
  • În schimbul pledoariei, acuzarea a fost de acord să nu solicite pedeapsa cu moartea, iar bărbații vor primi în schimb sentințe pe viață.
  • Khalid Sheikh Mohammad, Walid Muhammad Salih Mubarak Bin Attash și Mustafa Ahmed Adam al-Hawsawi au fost închiși din 2003 la baza navală americană Guantanamo Bay.

Trei dintre bărbații acuzați de orchestrarea atacurilor din 11 septembrie 2001 au încheiat un acord prin care să pledeze vinovați, a anunțat Departamentul american al Apărării.

Cei trei ar urma să pledeze vinovați pentru acuzațiile de conspirație, scrie AP. În schimbul pledoariei, acuzarea a fost de acord să nu solicite pedeapsa cu moartea, iar bărbații vor primi în schimb sentințe pe viață.

Khalid Sheikh Mohammad, Walid Muhammad Salih Mubarak Bin Attash și Mustafa Ahmed Adam al-Hawsawi au fost închiși din 2003 la baza navală americană Guantanamo Bay, Cuba, fără a fi judecați.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

O scrisoare trimisă familiilor victimelor atentatelor de la 11 septembrie indică faptul că inculpații au acceptat, de asemenea, să răspundă la întrebări privind rolul lor în atentate, care s-au soldat cu aproape 3 000 de morți.

  • Pledoarie pentru vinovăție: Se așteaptă ca cei trei inculpați să pledeze vinovați pentru acuzațiile de conspirație. Acest acord de recunoaștere a vinovăției este semnificativ deoarece marchează o potențială soluționare a unor proceduri judiciare de lungă durată care au fost blocate ani de zile.
  • Sancțiuni pe viață: În schimbul pledoariei lor vinovate, acuzarea a fost de acord să nu solicite pedeapsa cu moartea, iar bărbații vor primi în schimb sentințe pe viață.
  • Familiile victimelor: O scrisoare trimisă familiilor victimelor atentatelor de la 11 septembrie indică faptul că inculpații au acceptat, de asemenea, să răspundă la întrebări privind rolul lor în atentate, care s-au soldat cu aproape 3 000 de morți.
  • Apariția în fața instanței: Se preconizează că bărbații își vor depune oficial pledoariile în fața instanței chiar săptămâna viitoare. Cu toate acestea, se preconizează că sentința nu va fi pronunțată până anul viitor.

Context general:

  • Khalid Sheikh Mohammed este identificat drept principalul arhitect al atacurilor din 11 septembrie. Procedurile judiciare împotriva sa și a complicilor săi s-au confruntat cu numeroase întârzieri și complicații, ceea ce a dus la frustrarea familiilor victimelor și a publicului.
  • Tentative anterioare de soluționare: Acest acord de recunoaștere a vinovăției urmează