• În Statele Unite, Obama, Bush și Clinton vor să fie vaccinați în public
  • Cei trei foști președinți s-au oferit voluntar să li se administreze public o doză de vaccin coronavirus pentru a arăta că este sigur.

Promovarea vaccinului prin injectarea unei doze în fața camerei de filmat. Aceasta este ideea celor trei foști președinți americani Barack Obama (2009-2017), George W. Bush (2001-2009) și Bill Clinton (1993-2001), care s-au oferit voluntari pentru a fi vaccinați public, relatează CNN, citează Huffington Post.

Scopul: să liniștească și să întărească încrederea americanilor în vaccin, când 42% dintre aceștia au spus că nu vor să îl faca conform unui sondaj publicat la începutul lunii octombrie.

Cele 6,4 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioTech sunt așteptate în Statele Unite, cea mai afectată țară din lume, cu un total de 13,7 milioane de cazuri de Covid-19 și 270.450 decese. Cei trei politicieni speră că o campanie de sensibilizare la televiziune va transmite un mesaj puternic americanilor, întrucât guvernul a lansat un plan pentru a le câștiga încrederea, înainte ca vaccinul să ajungă pe teritoriu în jurul datei de 10 decembrie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Fostul șef de stat republican George W. Bush l-a contactat pe directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), Freddy Ford, precum și pe Deborah Birx, coordonatorul răspunsului statului federal la coronavirus pentru a intreba cum să promoveze vaccinul, a subliniat purtătorul de cuvânt al acestuia, Freddy Ford, către canalul american.

Președintele Bush m-a întrebat în urmă cu câteva săptămâni cum ar putea ajuta la accelerarea campaniei de vaccinare Covid-19“, a spus Freddy Ford pentru CNN. „Vrea să facă tot ce îi stă în putere pentru a-i încuraja pe americani să se vaccineze. Odată ce oamenii prioritari primesc un vaccin, Bush va fi fericit să-l facă în fața camerelor de filmat“.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!