• Diana Șoșoacă şi-a înregistrat joi candidatura pentru Parlamentul României.
  • Biroul Electoral a admis să candideze la Senat.
  • Ea relatează că „BEC are o listă a interzişilor care pot să candideze”.

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia depusă de Amalia Bellantoni. Aceasta cerea respingerea candidaturii Dianei Iovanovici Șoșoacă la Senat. Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, contestaţia depusă de Amalia Bellantoni, care cerea respingerea candidaturii Dianei Iovanovici Şoşoacă la Senat.

„Respinge contestaţia, ca neîntemeiată. Hotărârea se afişează, în mod vizibil, la sediul Tribunalului Bucureşti. Cu drept de apel în termen de 48 de ore de la pronunţare, cererea de apel urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată astăzi, 22.10.2024, ora 15.50, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta instanţei.

Diana Şoşoacă şi-a înregistrat joi candidatura pentru Parlamentul României, iar Biroul Electoral a admis să candideze la Senat.

Recomandări

N-AUR ÎN SECȚIILE DE VOT
„ENGAGE” IN ACTION
CUM STĂM CU EDUCAȚIA
ȘOȘOACĂ, SPRE SENAT
MONCLER REDEFINEȘTE MODA
ADIDAȘI BY MESSI

„Este o zi cu totul specială. În lumina acelei decizii a CCR, care a devenit neconstituţională, astăzi am depus la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor ale partidului S.O.S România, liste complete. Vreau să vă spun că la Senat conduc lista de Senat, iar la Camera Deputaţilor conduce domnul deputat Dumitru Coarnă. Am vrut să văd dacă există vreo interdicţie pe numele meu. Dacă cineva credea, mai ales din sistemul acesta sau din serviciile secrete secrete care au acţionat, sau interne, că eu mă voi lăsa, s-a înşelat amarnic, pentru că astăzi a fost şah-mat. Indiferent ce soluţie ar adopta sistemul, îşi arată incompetenţa, incultura juridică, căderea statului de drept în România şi neconstituţionalitatea CCR”, spune Diana Șoșoacă.

Ea relatează că „BEC are o listă a interzişilor care pot să candideze”.

„Uimitor, la verificarea normală făcută de BEM, Diana Iovanovici Şoşoacă nu era interzisă să candideze la nicio funcţie a statului român. Dacă cineva credea că nu voi candida de frică să nu ne anuleze lista, lista nu se poate anula, eventual se anula candidatura mea, gândiţi-vă că în acest moment, pentru că suntem jurişti, le-am dat şah-mat. De ce? Pentru că dacă se admite candidatura, ceea ce s-a şi întâmplat, înseamnă că decizia CCR este una neconstituţională, dacă îmi resping candidatura, deşi nu sunt pe lista interzişilor de a candida, înseamnă că statul român nu mai există. În acest moment există încălcarea separaţiei puterilor în stat, există două state paralele, un stat al CCR neconstituţionale şi un stat al românilor care îşi doresc România independentă şi liberă”, încheie Şoşoacă.

Candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidenţiale a fost respinsă de judecătorii Curţii Constituţionale.

Citește și