• Elon Musk s-a oferit să-și asume un rol în administrația lui Donald Trump, dacă fostul președinte este reales.
  • Trump: Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Biden nu ar fi fost președinte.
  • La aproximativ jumătate de oră de la începutul interviului, 1,2 milioane de oameni îl ascultau.
  • Trump a spus că s-ar putea să nu mai vorbească niciodată despre tentativa de asasinat.
  • Trump spune că „încălzirea nucleară” este o amenințare mai mare decât încălzirea globală

Interviul lui Donald Trump cu Elon Musk a început noaptea trecută pe platforma de social media X a lui Musk după o lungă întârziere cauzată de probleme tehnice care i-au împiedicat pe mulți utilizatori să acceseze transmisia live. Proprietarul X susține că evenimentul a fost perturbat de un atac cibernetic „masiv”.

După aproximativ 40 de minute de la ora stabilită inițial, Musk a început prin a susține că presupusul atac cibernetic arată că există opoziție în SUA față de ce are de spus Trump și a promis că interviul va fi formal. Totuși, Musk nu a ezitat să-și exprime clar susținerea sa pentru Trump. Unul dintre motive? Reacția fostului președinte la tentativa de asasinat din Pennsylvania de luna trecută. Tentativă despre care Trump spune că nu va mai vorbi. Fostul președinte a continuat interviul atingând problema sensibilă a războiului și l-a acuzat pe Biden pentru invazia Rusiei în Ucraina. „Eu m-am înțeles foarte bine cu Putin și mă respecta”, a spus Trump. De asemenea, Trump spune că „îi cunoaște” pe Putin și pe conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un. „Sunt inteligenți și vicioși”, spune el. Și cere un Iron Dome pentru SUA.

Cum a reacționat Musk la aceste declarații?

Elon Musk s-a oferit să-și asume un rol în administrația lui Donald Trump, dacă fostul președinte este reales. „Cred că ar fi bine să existe o comisie guvernamentală care să se asigure că banii contribuabililor, banii câștigați cu greu de contribuabili, sunt cheltuiți într-un mod bun”, i-a spus Musk lui Trump.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Wall Street Journal a scris încă din mai că Musk și Trump au discutat despre un potențial rol al miliardarului în administrația lui Trump, dacă acesta va fi reales, deși Musk a respins afirmația la momentul respectiv.

Trump, despre viitoarele alegeri

Trump a profitat de ocazie pentru a o ataca din nou pe Kamala Harris. „Kamala nu ar fi participat la această conversației. Nu e o persoană inteligentă.” Afirmație cu care și Musk a părut să fie de acord. Harris a lovit înapoi. Echipa ei de campanie l-a numit pe Musk „lacheul” lui Trump, într-un email către susținători.

Analiștii politici scriu că interviul cu Musk i-a oferit lui Trump ocazia de a profita de lumina reflectoarelor într-un moment în care campania sa se confruntă cu poticneli. Harris a erodat avansul lui Trump în sondajele de opinie și i-a mobilizat pe alegătorii democrați.

Citește și