• Aproape 20.000 de oameni au participat la mitingul lui Donald Trump din Madison Square Garden.
  • Trump a avut cel mai mare miting de campanie în New York, orașul familiei sale.
  • În New York, republicanii nu au mai câștigat alegerile din 1984.
  • Donald Trump a avut pe scenă familia și cei mai mari susținători din politică.
  • Trump promite că lanseazpă cel mai mare program de deportare din istoria americană.
  • Donald Trump a promis eliminarea a noi taxe pentru clasa de mijloc.
  • Kamala Harris are marți un miting la Ellipse în Washington, unde Trump a vorbit în 6 ian 2021.
  • Joe Biden vrea să participe la ultimele zile de campanie ale Kamalei Harris, dar e ținut la distanță.

În ziua 1 voi lansa cel mai mare program de deportare din istoria americană, a spus Donald Trump azi noapte, la mitingul considerat cel mai important eveniment al fostului președinte pe final de campanie. Aproape cinci ore, pe scena Madison Square Garden din New York au urcat cei mai importanți susținători ai lui Trump, inclusiv familia, candidatul republican a fost introdus pe scenă de soția sa și a vorbit mai mut de o oră. Concentrat pe migrație, amintind că e singurul președinte în 80 de ani care nu a pornit un război și întrebându-i pe americani dacă o duc mai bine decât în timpul mandatului său.

A fost un miting grandios. În jur de 20.000 de oameni au început să intre în sală de la prânz, mitingul a început la ora 17. De mult timp Donald Trump voia un miting grandios în New York, a mai avut două, dar mai mici, l-a avut aseară, pe scena pe care urcaseră, la vremea lor, Elvis Presley sau John Lennon. Chiar dacă orașul este democrat prin tradiție, și chiar dacă, de câțiva ani Trump are reședința în Florida și acolo votează, New York rămâne, totuși, orașul lui, orașul familiei lui. Regele New Yorkului s-a întors ca să își ia orașul înapoi, a spus Donald Trump Jr. I-a avut Trump la susținere pe fiii săi, pe Melania, care a fost mai mulut decât discretă în campanie, desigur, pe VD Vance, coechipierul său, pe Mike Johnson, șeful Camerei Reprezentanților, pe Elon Musk, pe controversatul jurnalist Tucker Carlson, pe luptătorul Hulk Hogan, care și-a smuls tricoul de pe el și l-a apărat pe Donald Trump de tacaurile republicanilor care spun că este fascist. Și au fost și controverse, unul dintre cei mai cunoscuți podcasteri americani, Tony Hinchliff, a comparat insula Porto Rico cu o insulă de gunoi. Echipa lui Trump s-a dezis de aceste afirmații.


Mai sunt 8 zile până la alegeri


Statele swing rămân ținta lui Donald Trump. Merge săptămâna asta în Georgia, Pennsylvania, Wisconsin, Nevada. Și, dacă marele miting de la Madison Square Garden a fost numit revanșa lui Trump, și față de New Yorkezi și față de Kamala Harris, după mitingul din Pennsylvania în care s-a înconjurat de vedete, vicepreședinta mai are un as de scos din mânecă. Marți are un mare miting în inima Washingtonului, lângă Casa Albă, la Ellipse, locul în care a avut și Donald Trump mitingul pe 6 ianuarie 2021, când susținătorii lui au luat cu asalt capitoliul. Și Joe Biden ar vrea să o ajute în ultimele zile de campanie, dar nu este sigur dacă vor apărea la evenimente împreună. Axios scria că Biden i-ar mai putea aduce votanți. Dar Kamala Harris încearcă să se desprindă de imaginea lui Joe Biden și tot spune că agenda ei e a ei, nu va fi neapărat o continuare a agendei lui Joe Biden. E foarte strânsă cursa, sunt foarte aproape unul de celălalt candidații și toate sunt în marja de eroare.

Recomandări

TRUMP ÎI SFIDEAZĂ PE DEMOCRAȚI
CE BANI DUC LA CASA ALBĂ?
DRAGOSTEA E OARBĂ
O LUNĂ DE IPHONE 16
GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
LE-AU STRICAT PLANURILE