- Trump a făcut mai multe afirmații în timpul dezbaterii care fie nu au dovezi, fie sunt greșite din punct de vedere faptic.
- El a apelat la ceea ce a numit extremismul democrat în ceea ce privește avortul, afirmând că partidul dorește „să ia viața copilului în luna a noua și chiar după naștere”, ceea ce Biden a negat.
- Trump a repetat afirmațiile sale nefondate despre fraudarea alegerilor din 2020, în timp ce Biden l-a acuzat că „promovează această minciună”.
Donald Trump a refuzat să spună explicit dacă va accepta rezultatul alegerilor prezidențiale americane din noiembrie, conform BBC.
Advertisment
În timpul primei sale dezbateri de joi cu Președintele Joe Biden, Trump a fost întrebat de trei ori dacă va accepta rezultatul „indiferent de cine câștigă”, răspunzând în cele din urmă: „Dacă este o alegere corectă, legală și bună, absolut”.
Trump și-a pierdut șansa la un al doilea mandat prezidențial în fața lui Joe Biden în alegerile din 2020. De atunci, el a susținut în mod constant că votul a fost fraudat împotriva sa, fără a furniza nicio dovadă.
Recomandări
În timpul dezbaterii de joi seară, Trump a repetat aceste afirmații și a minimalizat rolul său în revolta din 6 ianuarie din Capitol Hill. Biden, a cărui prestație poticnită i-a făcut pe democrați să intre în panică, a ripostat, acuzându-l pe Trump că „ el continuă să promoveze această minciună” potrivit căreia alegerile i-au fost furate.
Dezbaterea foarte așteptată, găzduită de CNN în Atlanta, l-a văzut pe Trump rămânând în mare parte calm și concentrat, în timp ce adversarul său s-a străduit să își mențină șirul gândurilor și, uneori, să își termine frazele clar.
Moderatoarea CNN, Dana Bash, a trebuit să-l întrebe în mod repetat pe Trump dacă acceptă rezultatele alegerilor. Prima dată, el a evitat întrebarea spunând că își dorește alegeri corecte și libere „mai mult decât oricine”.
A doua oară, a ignorat întrebarea și a vorbit despre războiul din Ucraina, spunând că Vladimir Putin nu ar fi invadat niciodată Ucraina dacă el ar fi fost Președintele SUA.
A treia oară, când i s-a spus să răspundă „da sau nu”, Trump a spus în cele din urmă că ar accepta „absolut” rezultatul dacă alegerile au fost „corecte, legale și bune”.
El a făcut apoi referire la frauda „ridicolă” din ultimele alegeri. Afirmațiile repetate ale lui Trump cu privire la votul din 2020 sunt legate de acuzațiile penale cu care se confruntă în prezent, deoarece procurorii federali susțin că a făcut presiuni asupra oficialilor pentru a anula rezultatele și a răspândit cu bună știință minciuni cu privire la fraudarea alegerilor.
Trump a spus apoi că ar fi mai ușor pentru el să accepte pur și simplu rezultatele decât să fie nevoit să candideze din nou la președinție. „Mă îndoiesc că le vei accepta pentru că ești un plângăcios”, a glumit Joe Biden. „Nu poți suporta pierderea. Ceva s-a rupt în tine când ai pierdut data trecută”.
Trump a făcut mai multe afirmații în timpul dezbaterii care fie nu au dovezi, fie sunt greșite din punct de vedere faptic.
În ceea ce privește avortul, Trump a apelat la ceea ce el a numit extremismul democrat – că partidul dorește „să ia viața copilului în luna a noua și chiar după naștere”. El a devenit chiar grafic când a spus că ei vor să „smulgă copilul din pântece”. „Pur și simplu nu este adevărat”, a replicat Biden.
Comentariul lui Trump provine dintr-un fals popular printre activiștii anti-avort, conform căruia democrații sunt în favoarea unei politici care permite avorturile până la naștere.
Atunci când dezbaterea a trecut la revolta din 6 ianuarie, Trump a evitat întrebarea ce le-ar spune alegătorilor care sunt îngrijorați de acțiunile și inacțiunile sale din acea zi și de faptul că ar putea să o facă din nou. În schimb, el a încercat să îndrepte atenția către Biden, afirmând că SUA au trecut de la a fi respectate „în întreaga lume” la a fi o bătaie de joc atunci când democratul a devenit Președinte.
Citește și
- Sadfishing-ul este noul fenomen în rândul adolescenților. Psiholog: „Dacă nu faci parte dintr-un grup, oamenii te vor da în afara spațiului lor de orientare. Atunci, tinerii vor să fie vizibili”
- 10.000 de migranți naturalizați au ajuns pe frontul din Ucraina. Poate fi rezolvat deficitul de personal militar al Rusiei
- Ursula von der Leyen continuă lupta pentru Președinția Comsiei Europene. Cu ce probleme se confruntă aceasta
Partenerii noștri