• Trump a confirmat participarea la dezbateri televizate pe 4, 10 și 25 septembrie, dar doar dezbaterea din 10 septembrie a fost acceptată de ambele campanii.
  • Campania lui Harris nu a fost de acord cu alte confruntări, ceea ce Trump a folosit pentru a o ataca.
  • Campania Kamalei Harris l-a numit pe Trump „cel mai nesigur om din America” și a criticat comportamentul său.

Fostul Președinte Donald Trump a petrecut joi aproape o oră în clubul său social din Palm Beach, Florida, dezlănțuindu-se în fața unei săli pline de reporteri, încercând să acapareze lumina reflectoarelor de la o echipă democrată în plină revenire, condusă de vicepreședintele Kamala Harris și guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, conform The Independent.

Campania fostului Președinte a chemat grupul de jurnaliști la Mar-a-Lago, unde acesta a atacat-o pe Harris ca fiind o „persoană de stânga radicală” în timpul unui monolog incoerent în care a afirmat că America se află în cea mai periculoasă poziție din toate timpurile și foarte aproape de un război mondial. Într-o știre, Trump a declarat că a acceptat dezbaterile găzduite de Fox News pe 4 septembrie, ABC pe 10 septembrie și NBC pe 25 septembrie.

„Am vorbit cu șefii rețelelor și totul a fost confirmat, cu excepția unor detalii destul de minore”, a spus el.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Însă doar dezbaterea din 10 septembrie de pe ABC a fost convenită atât de campania lui Trump, cât și de campania democrată condusă acum de Harris, după ce Președintele Joe Biden a ieșit din cursă luna trecută.

Trump a renunțat anterior la dezbatere într-un acces de furie după ieșirea lui Biden din cursă în favoarea lui Harris luna trecută, dar într-o postare pe X, șeful biroului ABC din Washington, Rick Klein, a confirmat că atât campania lui Trump, cât și cea a lui Harris au fost de acord să participe la o confruntare pe rețeaua deținută de Disney.

Campania lui Harris nu a fost de acord să participe la nicio altă dezbatere, dar fostul președinte a sugerat că eșecul ei ar fi o dovadă că este incapabilă să dezbată, deși a candidat și și-a dezbătut adversarii în numeroase ocazii.

Fostul Președinte s-a luat, de asemenea, de mulțimile record atrase de Harris și Walz, susținând la un moment dat că unul dintre evenimentele sale a atras mai mulți oameni decât Marșul de la Washington din 1963, la care a participat activistul pentru drepturile civile Rev Dr Martin Luther King Jr.

Trump l-a atacat în continuare pe Biden, care nu mai candidează la președinție, numindu-l cel mai „prost președinte din istoria țării noastre”. De asemenea, el s-a plâns că Harris conduce acum lista democraților, numind-o „un vicepreședinte care este cel mai puțin admirat, cel mai puțin respectat și cel mai prost vicepreședinte din istoria țării noastre, cel mai nepopular vicepreședinte“.

Într-un comunicat de presă, campania lui Harris l-a numit pe Trump „cel mai nesigur om din America”. Purtătorul de cuvânt al campaniei, Ammar Moussa, a declarat că Trump „a făcut accese de furie online și astăzi la clubul său de țară pentru mass-media”, deoarece nu a primit atenția pe care o dorește.

„Infractorul condamnat și obsedat de sine este revoltat că nu se află în lumina reflectoarelor în timp ce vicepreședintele Harris și guvernatorul Walz cutreieră națiunea vorbind despre viziunea lor pentru o Americă a oportunităților și a securității – unde libertatea și democrația sunt protejate și toată lumea are o șansă corectă nu doar de a se descurca, ci de a reuși”, a spus el.

„Trump nu are viziune, nu are soluții și desfășoară o campanie de răzbunare și retribuție pentru a-și pune în aplicare agenda proiectului 2025 și pentru a înrăutăți viața oamenilor. Acesta este motivul pentru care alegătorii îl vor respinge din nou la urne în noiembrie.”

Citește și