• Trump dă vina pe democrați pentru atentatul împotriva lui.
  • Biden cere Congresului să ajute Serviciul Secret.
  • Republicanii și democrații promit mai mulți bani pentru Secret Service.
  • Suspectul în cazul celui de-al doilea atentat a fost pus sub acuzare.

Trump a reacționat după a doua tentativă de asasinat împotriva sa. Candidatul republican a scris scurt Truth Social, rețeaua lui socială: „FIGHT, FIGHT, FIGHT!!!!!”. N-a uitat să adauge și un link către contul în care se strâng donațiile pentru campania sa.

Strigătul de luptă este același ca la primul atac împotriva sa, când, după ce a fost împușcat în ureche, și-a îndemnat susținătorii la luptă. Apoi, Trump a spus pentru Fox News că de vină pentru atentat este retorica agresivă folosită de Biden și Kamala la adresa lui. Trump a lăudat angajații Secret Service pentru reacția rapidă.

Președintele Joe Biden a avut și el ceva de spus pe tema atentatului. Biden crede că Serviciul Secret, responsabil de paza lui Trump, are nevoie de mai mulți oameni și a îndemnat Congresul să ajute instituția. La rândul lor, republicanii cer agențiilor de informații americane să-l păzească mai bine pe Trump. Liderul Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, e gata să ofere mai mulți bani Serviciului Secret dar spune că problema nu sunt banii și distribuția forței de muncă din Serviciu.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Între timp, Ryan Routh, bărbatul suspectat în aparenta tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump, a fost pus sub acuzare pentru două infracțiuni legate de deținerea ilegală de arme de foc.

Citește și