• Trump a declarat că este „bine” după ce a fost „împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte”.
  • Fostul președinte, care participa la un miting de campanie la Butler Park Showgrounds, a fost scos rapid de pe scenă de agenții Secret Service. Un participant a fost ucis și alți doi au fost grav răniți.
  • Atacatorul a fost, de asemenea, ucis. FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, drept „subiectul implicat”.

Donald Trump a publicat a doua sa declarație pe platforma de socializare Truth Social de la împușcăturile de sâmbătă din Pennsylvania. În aceasta, fostul președinte republican a declarat că așteaptă cu nerăbdare să vorbească din Wisconsin, unde Convenția Națională Republicană (RNC) va avea loc în această săptămână, scrie The Guardian.

Trump a scris: „Mulțumesc tuturor pentru gândurile și rugăciunile de ieri, deoarece numai Dumnezeu a împiedicat să se întâmple inimaginabilul. Nu ne vom teme, ci în schimb vom rămâne rezistenți în credința noastră și sfidători în fața răutății. Iubirea noastră se îndreaptă către celelalte victime și către familiile lor.

Ne rugăm pentru recuperarea celor care au fost răniți și păstrăm în inimile noastre amintirea cetățeanului care a fost ucis cu atâta oroare. În acest moment, este mai important ca niciodată să rămânem uniți și să ne arătăm adevăratul caracter de americani, rămânând puternici și hotărâți și nepermițând răului să învingă. Îmi iubesc cu adevărat țara și vă iubesc pe toți și aștept cu nerăbdare să vorbesc marii noastre națiuni în această săptămână din Wisconsin. DJT”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Convenția republicanilor va avea loc în perioada 15-18 iulie în Milwaukee, Wisconsin, iar Fiserv Forum, locul de întâlnire al echipei Milwaukee Bucks, va fi principalul loc de desfășurare.

Wisconsin este unul dintre puținele state care ar putea determina cursa prezidențială din acest an. Acesta a fost unul dintre așa-numitele ziduri albastre”, pe care democrații s-au bazat cândva, dar pe care Trump l-a câștigat la limită în 2016, deschizând calea pentru victoria sa surprinzătoare. Biden a câștigat din nou acest stat în 2020, iar ambele campanii îl vizează puternic în acest an.

Citește și