Trump își exprimă preferința pentru McDonald’s în timpul campaniei, provocând reacții în rândul susținătorilor lui Harris

„Îmi place acest loc,” a declarat Trump, a cărui adorație pentru fast food a fost bine documentată de-a lungul anilor. „Mă distrez foarte bine aici.” Trump a explicat că vizita sa la McDonald’s a fost, în parte, o săgeată adresată vicepreședintei Kamala Harris, care susține că a lucrat pentru această rețea de fast food în timpul anilor de studii la colegiu în California. Trump a afirmat că Harris nu a avut un astfel de loc de muncă, dar nu a oferit dovezi pentru a susține această afirmație, scrie Business Standard.

Purătorul de cuvânt al lui Harris, Ian Sams, a caracterizat această acțiune ca pe un semn al disperării din partea magnatului imobiliar. „Singurul lucru pe care știe să-l facă este să mintă,” a spus el. „Nu poate înțelege ce înseamnă un loc de muncă de vară, deoarece a primit milioane pe tavă și le-a risipit.” Campania lui Harris a subliniat că vizita lui Trump contrazice pozițiile sale anterioare, inclusiv opoziția față de creșterea salariului minim federal și susținerea unei reguli care ar putea îngreuna angajații în a-și câștiga drepturile legale în cazul în care proprietarii de francize încalcă legislația privind salariul minim și orele suplimentare.

Harris, crescută în tradiția bisericii și cântăreață în corul acesteia, a marcat duminica trecută împlinirea a 60 de ani, în timp ce făcea campanie în apropiere de Atlanta. La Divine Faith Ministries International din Jonesboro, Georgia, muzicianul Stevie Wonder a fost prezent, cântând melodii precum „Higher Ground” și o variantă a piesei „Redemption Song” de Bob Marley.

Întrebată despre sondajele care arată o lipsă de entuziasm pentru candidatura sa în rândul bărbaților negri, un grup electoral tradițional de încredere pentru democrați, Harris a răspuns că lucrează din greu pentru a câștiga sprijinul lor. „Există o narațiune despre sprijinul pe care îl primim de la bărbații negri care nu se confirmă în realitate,” a afirmat Harris. „De ce ar fi bărbații negri diferiți de alte grupuri de votanți? Se așteaptă să le câștigi votul.”

Harris știe că va avea nevoie de rezultate puternice în orașele majoritar non-albe, precum Detroit și Atlanta, și în suburbiile acestora, pentru a repeta succesul lui Biden din 2020 în Michigan și Georgia.

La un eveniment de campanie din Lancaster, Pennsylvania, Trump a transmis urări de ziua lui Harris, stârnind boo-uri din partea mulțimii. „La mulți ani, și multe altele, și chiar o spun,” a declarat Trump, în ciuda faptului că a continuat să critice politicile vicepreședintei și să speculeze că aceasta ar putea avea „o problemă cognitivă.” Această interacțiune reflectă tensiunile crescânde dintre cei doi lideri și strategiile lor diferite de campanie.

Exit mobile version