• În primul său interviu după atentat, Trump se declară un miraculat și transmite un mesaj cristic
  • Trump îi scuză pe agenții Serviciilor Secrete și spune că vrea să unească țara.
  • Trump, recunoscător și sfidător, povestește tentativa de asasinat căruia i-a supraviețuit: „Ar trebui să fiu mort”.

În avionul care îl ducea la Convenția Republicană, Donald Trump s-a exprimat în fața a doi jurnaliști prezenți, care au publicat azi interviul luat oarecum „pe picior“.

„Un Donald Trump recunoscător și uneori sfidător” scrie The Post. „Ar trebui să fiu mort” spune fostul Președinte, în timp ce își amintește momentul teribil în care un presupus asasin a tras în el la un miting de campanie din Pennsylvania.

Fostul Președinte a împărtășit „experiența foarte suprarealistă” care aproape i-a pus capăt vieții, în timpul unui interviu la bordul avionului său privat în drum spre Milwaukee, pentru Convenția Națională GOP.

„Doctorul de la spital a spus că nu a văzut niciodată așa ceva, a numit-o un miracol”, a spus Trump, care purta un bandaj alb, mare, care îi acoperea urechea dreaptă. Personalul său a insistat să nu fie făcute fotografii.

Donald Trump revine și la celebra fotografie în care îl vedem cu pumnul ridicat, fața însângerată, steagul american pe cerul de deasupra lui: „Mulți oameni spun că aceasta este cea mai simbolică fotografie pe care au avut-o văzut vreodată. Au dreptate și nu sunt mort. De obicei, trebuie să mori pentru a avea o fotografie emblematică”.


Dar a adăugat că știa că aceasta imagine vă rămâne în istorie.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Mâna lui Dumnezeu”

El a spus că ar fi mort dacă nu ar fi întors puțin capul spre dreapta pentru a citi un grafic despre imigranțîi ilegali.
„Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”, a spus Trump. „Ar trebui să fiu mort”:

Trump a fost lovit la urechea dreaptă la o secunda după ce a întors capul.

„Nu știu dacă este noroc sau dacă este Dumnezeu. Dar mulți oameni spun că datorită lui Dumnezeu sunt încă aici”.

Trump a spus că, în timp ce agenții Serviciilor Secrete l-au condus în afara scenei, el ar fi vrut în continuare să vorbească cu susținătorii, dar agenții i-au spus că nu este în siguranță și că trebuie să-l ducă la spital.


S-a mirat de modul în care agenții au venit zburând ca „fundașii” de îndată ce au început împușcăturile și și-a descheiat cămașa albă cu mâneci lungi pentru a arăta o vânătaie mare pe antebrațul drept.

Misterul pantofului

De asemenea, a lămurit un mister legat de pantofii lui. În videoclipul în care vedem împușcăturile și evacuarea lui Trump, în timp ce agenții încercau să-l scoată de pe scenă pentru a-l duce în siguranță, el poate fi auzit spunând: „Stai, vreau să-mi iau pantoful”.
După cum a explicat în interviu, „Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii, iar pantofii îmi sunt dragi”, a spus el zâmbind.

El a felicitat personalul Serviciului Secret pentru acțiunile lor eroice și i-a lăudat pentru că l-au împușcat pe atacator, care era cocoțat pe un acoperiș la aproximativ 130 de metri de scena pe care vorbea Trump.

Trump își modifică discursul

Fostul Președinte Donald Trump a dezvăluit că și-a modificat viitorul discurs la Convenția Națională Republicană, iar remarcile sale se vor concentra acum pe unirea țării.

Cel de-al 45-lea Președinte a declarat pentru The Post că a „aruncat” un „discurs extrem de dur” pe care îl pregătise, pentru a face loc noii abordări după împușcăturile de sâmbătă la mitingul său din Pennsylvania
Trump, în vârstă de 78 de ani, va ține discursul joi, când va accepta oficial nominalizarea Partidului Republican pentru funcția de președinte la convenție.

„Vreau să încerc să ne unim țara”, a spus el la bordul avionului său privat în drum spre Milwaukee. „Dar nu știu dacă este posibil. Oamenii sunt foarte împărțiți.”

„Am pregătit cu toții un discurs extrem de dur, foarte bun, despre administrația coruptă și oribilă”, a spus el pentru The Post, referitor la Administrația Biden.

„Lupt împotriva unui grup de oameni pe care i-am considerat de multă vreme oameni foarte răi ”, a spus candidatul republican. „Am avut un discurs foarte dur și l-am aruncat aseară, am spus că nu pot spune aceste lucruri după ceea ce am trăit (…) Aceasta este o oportunitate de a aduce întreaga țară împreună, chiar și lumea întreagă. Va fi foarte diferit de ceea ce era acum două zile”.

Trump a spus că pozițiile politice care se concentrează pe imigrație și pe americanii transgender ar putea face ca repararea diviziunii țării să fie o performanță dificilă.

„Unii oameni vor granițe deschise, alții nu”, a spus el.

„Unii doresc ca bărbații să poată juca în echipele sportive feminine, iar alții nu”, a adăugat, subliniind că succesul va fi unificatorul suprem.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a transmis un mesaj similar de unitate, inclusiv de la Biroul Oval duminică seara, unde a declarat: „Nu suntem dușmani”.

Citește și