Trump laudă femeia „uimitoare” care l-a urmărit pe atacatorul de pe terenul de golf. Fostul Președinte vrea să o cunoască personal

President Donald Trump speaks in the East Room of the White House, early Wednesday, Nov. 4, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Donald Trump a lăudat o femeie „uimitoare” care, potrivit lui, a urmărit presupusul atacator în timp ce acesta fugea după tentativa de asasinat asupra fostului Președinte duminică, scrie BBC.

În prima sa apariție publică de la incident, candidatul republican la președinție a declarat mulțimii că femeia l-a văzut pe suspect alergând spre mașina sa și a devenit suspicioasă, așa că l-a urmărit cu propriul său vehicul și i-a fotografiat plăcuța de înmatriculare.

Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, a fost arestat într-un SUV la mai puțin de o oră după ce ar fi fugit de la Trump International Golf Club din West Palm Beach, Florida.

Trump a împărtășit relatarea marți seară în cadrul unui eveniment în Flint, Michigan, cu Sarah Huckabee Sanders, fostul său secretar de presă și în prezent guvernator al statului Arkansas.

Trump a fost dus de urgență în siguranță, nevătămat, după ce agenții Secret Service au observat pușca care ieșea prin tufișuri, în timp ce fostul Președinte juca o partidă de golf. Candidatul republican se afla la o distanță de aproximativ 275-460m. Un agent a tras în direcția lunetistului înainte ca suspectul să arunce pușca și să fugă într-un SUV Nissan negru, a declarat poliția.

„Vreți să știți un alt fel de miracol?” a spus Trump mulțimii după ce a lăudat Secret Service. „Deci, tipul fuge acum pentru a-și salva viața și are o mașină la un bloc distanță sau orice altceva”.

El a adăugat: „Și o femeie, care conducea o mașină, a văzut un bărbat pe stradă, o stradă destul de aglomerată, alergând. Și ea l-a urmărit. Și el a intrat în mașină. Și s-a oprit pentru că a crezut că are probleme. A parcat mașina în spatele mașinii lui și a început să-i fotografieze plăcuța de înmatriculare.”

„Serios, cine ar face asta?”, a spus el, adăugând că „ea a fost cu adevărat uimitoare”. Trump a spus că ea a trimis rapid aceste imagini autorităților. „Femeile sunt mai inteligente decât bărbații”, a spus el mulțimii, adăugând că ar dori să o cunoască.

Routh a fost oprit de poliție conducând spre nord pe autostrada I-95.

El a apărut luni în instanță, fiind acuzat de posesie de armă de foc de către un infractor condamnat și de posesie de armă de foc cu un număr de serie obstrucționat. Ar putea urma și alte acuzații.

A fost a doua tentativă de asasinat care l-a vizat pe Trump în tot atâtea luni.

Exit mobile version