• Netanyahu va trimite negociatori la Roma pentru un acord cu Hamas de încetare a focului.
  • Trump avertizează cu un mare război în Golf, sau unul mondial, dacă nu va fi reales.
  • Trump a declarat că nu știe cum evreii americani vor vota cu Kamala Harris după discursul acesteia.
  • Harris a fost singurul politician american care a rostit numele celor 8 ostatici americani deținuți de Hamas.
  • SUA continuă negocierile de pace, următoarea întâlnire va avea loc marți la Roma.

Fostul președinte american Donald Trump l-a primit vineri pe prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu și pe soția sa Sara, la reședința Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida. Netanyahu a declarat că vizita sa în Statele Unite va impulsiona negocierile pentru un acord de încetare a focului și eliberare a ostaticilor. Premierul Israelului i-a dat lui Trump o fotografie a ostaticului Ariel Bibas, în vârstă de 4 ani, care a fost răpit de Hamas împreună cu părinții și fratele său mai mic din kibuțul Nir Oz, pe 7 octombrie.

Fostul președinte SUA a spus că a avut tot timpul „o relație foarte bună” cu premierul Israelului. Asta în condițiile în care cei doi nu s-au mai întâlnit din 2020, după ce Netanyahu l-a felicitat pe Biden pentru victoria la alegerile prezidențiale în fața lui Trump.

Totodată, fostul lider de la Casa Albă a criticat remarcile vicepreședintei Kamala Harris, care după întâlnirea ei cu Netanyahu, de joi, și-a exprimat îngrijorarea legată de numărul mare al victimelor civile palestiniene din Fâșia Gaza, în războiul dintre Hamas și Gaza. „Remarcile ei au fost nerespectuoase”, a spus Trump.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

La rândul lui, premierul Netanyahu a spus că speră ca vizita sa în SUA să urgenteze încheierea unui acord de încetare a focului în Gaza.

„Sper. Dar cred că timpul ne va spune”, le-a spus el reporterilor. El a adăugat la fel ca în alte rânduri că semnele de progres cu privire la încheierea unui acord s-ar datora presiunii militare puse de Israel. A mai spus că o delegație din Israel ar urma să participe la negocieri pe tema acordului de încetare a focului la Roma, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Citește și