• Trump a insultat familia lui Harris la dineul caritabil Al Smith.
  • Harris a criticat declarațiile lui Trump despre 6 ianuarie și FIV în Wisconsin.
  • Trump a pronunțat greșit în mod repetat numele lui Harris în discursul său.
  • Harris și-a încheiat a șasea vizită în Wisconsin, un stat crucial.

Donald Trump a insultat joi seara familia vicepreședintelui Kamala Harris la dineul caritabil Al Smith, scrie CNN.

Trump i-a pronunțat greșit numele în mod repetat și s-a plâns de cât de rău a fost tratat în timpul președinției sale, stârnind aplauze ocazionale și câteva râsete din partea unei mulțimi prietenoase.

Glume acide și critici directe la dineu

Fostul președinte Donald Trump a participat joi seara la tradiționalul dineu caritabil Al Smith din New York, un eveniment care de obicei găzduiește roast-uri ușoare ale candidaților prezidențiali. Însă Trump a deviat de la acest format, lansând atacuri directe la adresa vicepreședintelui Kamala Harris.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

În acest moment, avem la Casa Albă o persoană care abia poate vorbi, care abia poate formula două propoziții coerente, care pare să aibă facultățile mentale ale unui copil. Există o persoană care nu are nimic în desfășurare. Nu are niciun fel de inteligență”, a spus Trump. „Dar destul despre Kamala Harris”.

Deși unele dintre remarcile sale au stârnit aplauze și râsete din partea publicului, tonul general a fost mai acid decât se aștepta de la acest eveniment.

Harris în teren

Uneori devine și mai incredibil. Și acum omul se autointitulează tatăl fertilizării in vitro”, a declarat Harris joi, amintind de remarca lui Trump la o adunare municipală a femeilor.

Adică, ce înseamnă asta?” Și ea l-a acuzat pe Trump de „gaslighting” a poporului american după ce a numit 6 ianuarie 2021, o „zi a iubirii” la primăria sa Univision la începutul acestei săptămâni.

Pe 6 ianuarie 2021, Statele Unite au fost martore la unul dintre cele mai șocante evenimente din istoria lor recentă, asaltul asupra Capitoliului de către susținătorii fostului președintelui, Donald Trump.

Violențele s-au soldat cu victime și pagube materiale semnificative.

Mesajul Kamalei Harris

Harris nu a fost prezentă la dineu, care a avut loc la distanță în 2020, în timpul pandemiei Covid, dar a trimis un mesaj video participanților.

Evanghelia după Luca ne spune că credința are puterea de a lumina pe cei care trăiesc în întuneric și de a ne ghida picioarele pe calea păcii”, a spus Harris. „Și în onoarea marelui Al Smith, să luptăm pentru a construi un viitor mai bun cu credință în Dumnezeu, în țara noastră și unii în alții”.

În videoclipul său, vicepreședintele a prezentat, de asemenea, o scenetă cu comedianta Molly Shannon, care a reintrat în personajul Mary Katherine Gallagher din „Saturday Night Live”, școlărița catolică, care a sfătuit-o pe Harris să nu „spună nimic negativ despre catolici” în remarcile sale.

Nu aș face niciodată așa ceva, indiferent unde m-aș afla”, a spus Harris, înainte de a lansa poanta sa. „Ar fi ca și cum ai critica Detroit în Detroit”.

Trump a făcut exact acest lucru, săptămâna trecută, în timpul unei opriri de campanie în Motor City, pe care l-a comparat cu o „națiune în curs de dezvoltare”, conform CNN.

Citește și