• Trump a numit-o pe Kamala Harris „handicapată mintal” la două mitinguri recente.
  • Fostul președinte a cerut urmărirea penală a lui Harris pentru acțiunile sale la frontieră.
  • Republicanul a amenințat că va urmări penal mai mulți adversari politici dacă va fi ales.

La două mitinguri din acest weekend, Trump a numit-o pe vicepreședintele Kamala Harris „handicapată mintal”, în comentarii care au fost criticate de unii membri ai propriului său partid, conform NBC News.

Cuvinte grele înainte de alegeri

Donald Trump a declarat duminică în cadrul unui miting că vicepreședintele Kamala Harris ar trebui să fie „pusă sub acuzare și urmărită penal” pentru acțiunile sale legate de frontiera de sud a SUA.

Trump susține că oameni au fost „uciși din cauza acțiunii sale la frontieră, iar alte mii vor urma într-o succesiune rapidă”, adăugând: „Ar trebui să fie pusă sub acuzare și urmărită penal pentru acțiunile sale”.

Recomandări

TRUMP E FAN HORROR
RAIDURI ÎN LIBAN
LE PEN URMĂRITĂ PENAL
VORBE GRELE
REVIN INUNDAȚIILE
DRAGON A AJUNS

Cu Harris în fruntea listei democrate și o cursă strânsă în ultima parte a campaniei prezidențiale, retorica lui Trump a escaladat, scrie NBC News.

Trump a atacat-o frecvent pe Harris, adesea pe baza rasei și a sexului ei.

În august Trump a spus că o cunoștea pe Harris „de mult timp, indirect” și a susținut că „ea doar promova moștenirea indiană”.

Nu am știut că este de culoare până acum câțiva ani, când s-a întâmplat să devină neagră, iar acum vrea să fie cunoscută ca fiind neagră”, a spus el, adăugând: „Dintr-o dată, a făcut o cotitură și … a devenit neagră”.

Este indiană sau este de culoare?”, a întrebat el.

În timpul mitingului de sâmbătă Trump a declarat: „Gândiți-vă la asta: Doar o persoană cu handicap mintal ar fi putut permite ca acest lucru să se întâmple cu țara noastră” și „Oricine ar ști acest lucru”.

Duminică, Trump a continuat afirmația, spunând: „strâmbul de Joe Biden a devenit handicapat mintal – trist. Dar mincinoasa Kamala Harris, sincer, cred că s-a născut așa”.

Câteva minute mai târziu, el a numit-o pe Harris o „persoană proastă”, iar mulțimea a răspuns cu scandări de genul „închideți-o”.

Trump își face o listă neagră

El a amenințat din ce în ce mai des că se va lua de alți adversari politici dacă va fi ales.

A vorbit despre închiderea co-fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, și a discutat despre posibile urmăriri penale pentru fraudă electorală împotriva funcționarilor, donatorilor și agenților electorali, precum și de darea în judecată a Google pentru „favoritism”.

S-a stabilit că Google a folosit în mod ilegal un sistem care dezvăluie și afișează numai povești proaste despre Donald J. Trump, unele inventate în acest scop, în timp ce dezvăluie numai povești bune despre” candidata democrată la președinție Kamala Harris, a declarat Trump într-o postare pe Truth Social.

Comentariile lui Trump despre capacitatea mentală a lui Harris au făcut ecou atacurilor pe care le-a făcut sâmbătă la un alt miting în Wisconsin.

Joe Biden a devenit handicapat mintal. Kamala s-a născut așa”, a declarat fostul președinte american.

Citește și