Trump s-a întors la Butler, pentru un nou miting. Republicanul a omagiat-o pe Corey Comperatore, fost șef al pompierilor, ucisă în iulie: „Toți am încasat un glonț pentru America”

Fostul președinte Donald Trump s-a întors sâmbătă la Butler, Pennsylvania, unde a fost zdrobit anterior de glonțul unei tentative de asasin, completând ceea ce a început în iulie, scrie The Guam Daily Post.

„După cum spuneam”, a glumit Trump la începutul discursului său în fața unei mulțimi de mii.

Revenirea lui Trump vine la trei săptămâni după ce Serviciul Secret a dejucat o a doua tentativă de asasinat în Florida. De asemenea, vine cu o lună înainte de ziua alegerilor, Pennsylvania fiind poziționată ca stat cheie în competiția dintre Trump și vicepreședintele Kamala Harris.

Trump a urcat singur pe scenă, flancat de agenți ai serviciilor secrete și în spatele geamului de protecție, în timp ce Lee Greenwood a interpretat „God Bless the USA”.

Mulțimea a izbucnit.

Mitingul a subliniat puterea sfidătoare a lui Trump, prezentând atacuri asupra lui Harris și a Partidului Democrat, alături de falsuri pe tema imigrației și a altor subiecte. Cu toate acestea, a existat și un omagiu solemn adus lui Corey Comperatore, fostul șef al pompierilor din Buffalo Township, care a fost ucis la mitingul din iulie. Trump i-a dedicat începutul discursului său lui Comperatore, numindu-l „cu adevărat nemuritor”.

Geaca de pompier a lui Comperatore a fost expusă în spatele lui Trump, cu familia sa prezentă la miting.

„Acum douăsprezece săptămâni, am luat cu toții un glonț pentru America și tot ce cerem este ca toată lumea să voteze”, a spus Trump. „Toate acestea nu vor fi degeaba dacă nu ieși să votezi.”

Mulțimea a scandat: „Corey! Corey! Corey!”

„Și-a dat viața pentru a le proteja viețile”, a spus Trump despre Comperatore, care ar fi folosit corpul său pentru a-și proteja familia în iulie. După un moment de tăcere, cântărețul de operă Christopher Macchio a interpretat „Ave Maria”.

Trump i-a recunoscut și pe David Dutch și James Copenhaver, care au fost răniți în împușcătura din iulie. „Erau mari fani ai lui Trump și încă mai sunt”, a spus el.

Mulțimea aglomerată, o mare de pălării roșii, a izbucnit pe tot parcursul discursului, deși securitatea a fost mai strictă. La un moment dat, un gardian ia instruit unui suporter entuziast care stătea pe un culoar să se întoarcă la locul său.

Trump și-a întrerupt discursul pentru o scurtă pauză pentru un participant care se confruntă cu o urgență medicală. Mulțimea a cântat spontan imnul național înainte ca Trump să reia.

Suporterii au călătorit din Japonia, în timp ce mulți erau din Butler și din comunitățile învecinate încă în curs de recuperare de la împușcătura din iulie.

Loren Stephenson, în vârstă de 40 de ani, profesor de literatură și scris crescut în Butler, a descris evenimentul de sâmbătă drept „mântuire”. Stephenson, care a participat la mitingul din iulie, și-a amintit împușcătura: „Am crezut că sunt petarde, dar logodnicul și prietenii mei, care sunt familiarizați cu armele de foc, știau că este real”. Ea îl susține pe Trump din 2016.

Angelina Marx, 20 de ani, studentă la Butler Community College, a declarat că sâmbătă a fost primul ei miting. Ea plănuiește să voteze pentru Trump sau să nu voteze deloc la primele ei alegeri. „Vreau să mă asigur că cred în ceea ce votez”, a spus Marx, adăugând că, deși îi place ideea unei femei președinte, nu are încredere în Harris.

Cândva cunoscut pentru agricultură, producția de vagoane de cale ferată și producția de jeep-uri, Butler este acum recunoscut pentru că a fost locul primei tentative de asasinat asupra unui președinte sau candidat în peste patru decenii.

„Comunitatea este puternică, totuși”, a spus reprezentantul american Mike Kelly, R-Pa., al cărui district include Butler. „Au revenit repede.” Kelly, copreședinte al comitetului bipartizan al Camerei care investighează tentativa din iulie, a spus că securitatea între mitinguri a fost „zi și noapte”. Schimbările au inclus un perimetru extins, o comunicare crescută între respondenți și drone.

Comisarul Butler Township Edward Natali a spus că dorește ca revenirea lui Trump să schimbe narațiunea lui Butler. „Un lucru pe care vreau să-l văd după astăzi: declar că Butler, Pennsylvania, este capitala de necontestat a țării Trump”, a spus el.

Când Trump a vorbit ultima oară în Butler, s-a confruntat cu președintele Joe Biden. Acum se confruntă cu vicepreședintele Harris. Un sondaj recent al Philadelphia Inquirer/New York Times/Siena College a arătat că Harris îl conduce pe Trump cu patru puncte în Pennsylvania, cei doi fiind la egalitate la nivel național.

După ce a onorat victimele din iulie, Trump s-a lansat în retorica sa familiară anti-imigrație, susținând fără dovezi că țările din Africa, Asia și America de Sud trimit oameni „nebuni” în SUA. liber – combinând detenția pentru imigranți cu indivizii „liberi”, în ciuda faptului că mulți sunt ținuți în închisori de stat sau federale.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care deține platforma de social media X, s-a numărat printre cei aproximativ 60 de invitați speciali la miting. El a vorbit pe scurt, încurajând participanții să se înregistreze pentru a vota.

Colegul lui Trump, senatorul din Ohio, JD Vance, a vorbit și el, dând un ton combativ, în timp ce i-a acuzat pe democrați de retorică inflamatorie în urma împușcăturii din iulie. „Chiar și după acea tentativă de asasinat care a luat o viață și aproape multe altele, mass-media l-a numit pe Donald Trump, câștigătorul principal, o amenințare la adresa democrației”, a spus Vance.

Trump se confruntă cu acuzații federale și ale Georgiei pentru interferență electorală în 2020. Vance, care a minimizat recent revolta din Capitoliul din 6 ianuarie, a atacat-o pe Harris, acuzând-o de limbaj dezbinător. „Cum îndrăznești să vorbești despre amenințările la adresa democrației? Donald Trump a luat un glonț pentru democrație”, a spus el.

Când Trump a încheiat, și-a conectat supraviețuirea în Butler cu alte momente esențiale din istoria Pennsylvania.

„De la Gettysburg la Germantown, de la Philadelphia la Barren Hill și de la Brandywine până chiar aici, în Butler, patrioții din Pennsylvania și-au vărsat sângele în dragoste pentru țara lor”, a spus Trump.

Exit mobile version