• Fostul președinte  s-ar putea confrunta cu o factură de la IRS de peste 100 de milioane de dolari.
  • Trump și-a folosit reputația ca dezvoltator imobiliar și vedetă TV pentru a construi o mișcare politică, dar a refuzat să-și publice rapoartele fiscale.
  • Registrele fiscale citate de raport indică faptul că Trump a avut de două ori pierderi la Trump International Hotel and Tower.

Fostul președinte Donald Trump s-ar putea confrunta cu o factură de la IRS de peste 100 de milioane de dolari, după ce un oficial guvernamental indică că faptul că au scăzut dublu pierderile fiscale legate de un zgârie-nori din Chicago, potrivit unui raport, scrie Politico.

Descoperirile raportului ar putea pune o atenție reînnoită asupra carierei de afaceri a lui Trump, pe măsură ce presupusul candidat republican încearcă să recâștige Casa Albă.

Trump și-a folosit reputația ca dezvoltator imobiliar și vedetă TV pentru a construi o mișcare politică, dar a refuzat să-și publice rapoartele fiscale, așa cum au făcut foștii candidați la președinție.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Campania prezidențială a lui Trump a oferit o declarație pe numele fiului Eric Trump, în care se spunea că ancheta IRS „a fost soluționată cu ani în urmă, doar pentru a fi readusă la viață odată ce tatăl meu a candidat pentru o funcție. Suntem încrezători în poziţia noastră.”

Registrele fiscale citate de raport indică faptul că Trump a avut de două ori pierderi la Trump International Hotel and Tower, care s-a deschis în 2009 lângă malurile râului Chicago care străbate centrul orașului respectiv.

Raportul spunea că Trump a raportat inițial pierderi de 658 de milioane de dolari în dosarele sale din 2008, sub premisa că proprietatea corespunde definiției IRS de „fără valoare”, deoarece vânzările de condominii au fost dezamăgitoare, iar spațiul comercial a rămas neocupat pe fondul unei recesiuni profunde din SUA.

Dar în 2010, potrivit raportului publicat, Trump a transferat dreptul de proprietate asupra proprietății unei alte companii holding pe care o controla el, folosind această mișcare pentru a economisi bani din impozite, raportând pierderi suplimentare de 168 de milioane de dolari în următorul deceniu pe aceeași proprietate.

Raportul nu a avut nicio actualizare cu privire la starea anchetei IRS din decembrie 2022, dar a spus că Trump ar putea datora mai mult de 100 de milioane de dolari, inclusiv penalități, dacă ar pierde bătălia.

Între timp, Trump face apel la decizia unui judecător din New York din februarie, după un proces civil conform căruia Trump, compania sa și directorii de top au mințit despre averea sa în situațiile financiare, înșelând bancherii și asigurătorii care au făcut afaceri cu el. La începutul lunii aprilie, Trump a postat o obligațiune de 175 de milioane de dolari, oprind colectarea celor peste 454 de milioane de dolari pe care le datorează din hotărâre și împiedicând statul să-și sechestreze bunurile pentru a-și onora datoria în timp ce face apel .

Președintele democrat Joe Biden a spus că Trump a obținut averea în urma unei moșteniri de la tatăl său, mai degrabă decât prin propria sa perspicacitate financiară. Biden l-a urmărit pe Trump pentru că nu vrea să plătească taxe, în timp ce administrația sa a mărit finanțarea IRS pentru a crește auditurile celor ultrabogați și pentru a îmbunătăți conformitatea cu codul fiscal federal.

Campania lui Trump se opune finanțării suplimentare pe care Biden și democrații le-au oferit IRS . La mitingurile de campanie, Trump a spus că Statele Unite vor fi distruse ca țară dacă nu se prelungesc reducerile de taxe din 2017, care urmează să expire în mare parte după 2025.

Citește și