• „A fost foarte interesantă și a arătat cât de slabi sunt, cât de patetici sunt”, a spus Trump.
  • Trump spune că sondajele sugerează că s-a descurcat foarte bine.
  • Campania lui Harris pare să dorească o a doua dezbatere cu Donald Trump.

Kamala Harris și Donald Trump se acuză reciproc de slăbiciune și minciună în prima lor dezbatere din cadrul alegerilor prezidențiale americane din 2024.

„Cred că a fost cea mai bună dezbatere pe care am avut-o vreodată”, spune Donald Trump în timpul unei vizite surpriză în «spin room». „O dezbatere foarte importantă”, adaugă el.

„A fost foarte interesantă și a arătat cât de slabi sunt, cât de patetici sunt”, adaugă el. El repetă replicile republicanilor conform cărora moderatorii au fost părtinitori și a fost „trei contra unu”.

Recomandări

PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL

Trump spune că sondajele sugerează că s-a descurcat foarte bine. Campania lui Harris pare să dorească o a doua dezbatere cu Donald Trump înainte de alegerile din noiembrie și anunță că în prima oră a dezbaterii, 71% din donatorii săi de bază au fost femei.

Brian Fallon, un consilier senior al campaniei vicepreședintelui, a declarat: „A fost distractiv. Să o facem din nou în octombrie”. Ammar Moussa, un responsabil de comunicare al campaniei, a făcut această declarație cu privire la ceea ce el a descris ca fiind o victorie „uriașă” la dezbatere.

Harris a spus că ea și Trump au două viziuni „foarte diferite” pentru America. Ea repetă o replică pe care a mai folosit-o – ea se concentrează pe viitor, iar Trump se concentrează pe trecut.

„Nu ne întoarcem înapoi”, spune ea. „Putem trasa o nouă cale de urmat”. Apoi se întoarce la unele dintre punctele sale politice din seara, inclusiv dreptul la avort, precum și la trecutul său ca procuror.

Campania Trump a lansat această declarație prin care declară victoria în dezbatere

„Președintele Trump a avut o prestație magistrală la dezbaterea din această seară, urmărind recordul abisal de eșecuri al lui Kamala Harris, care a afectat americanii în ultimii patru ani.

„L-am văzut pe președintele Trump prezentându-și viziunea îndrăzneață asupra Americii și modul în care va continua să se bazeze pe succesele primului său mandat prin supraalimentarea economiei, securizarea frontierei și oprirea criminalității care face ravagii în comunitățile din întreaga țară.

„Dimpotrivă, viziunea lui Kamala despre America a fost o amintire întunecată a politicilor opresive, de guvernare mare ale lui Joe Biden, pe care ea dorește să le continue. Inflația ridicată, o graniță poroasă care permite infractorilor și teroriștilor să treacă și să fie blândă cu criminalitatea – asta este ceea ce reprezintă Kamala.

„Alegerea nu putea fi mai clară – președintele Trump a fost câștigătorul clar în această seară și va câștiga pentru America atunci când se va întoarce la Casa Albă.”

Citește și